Η εσωτερική πληροφόρηση φταίει…

Μπνέι Σαχνίν – Χάποελ Μπιρ Σέβα (28/1/2021, 20:15) Ισραήλ Λίγκατ Χάαλ

Στις αρχές Νοεμβρίου οι δύο ομάδες είχαν παίξει στο γήπεδο «Τέντι Μάλτσα» της Ιερουσαλήμ στον πρώτο γύρο (η Μπιρ Σέβα δεν έπαιζε στο γήπεδό της στο νότο λόγω lockdown). Το ματς έληξε ισοπαλία 2-2. Απρόσμενο. Η Μπιρ Σέβα προηγήθηκε στο 15’, δέχτηκε ανατροπή όμως από τη νεοφώτιστη και κατάφερε να σώσει το βαθμό στο 90+4’, αφού στο 89’ είχε κερδίσει αποβολή.

Τότε ο Γιόσι Αμπουκασίς, η εμβληματική φιγούρα του ισραηλινού ποδοσφαίρου που κάθεται στον πάγκο της Χάποελ, είχε κάνει κάτι περίεργες δηλώσεις. «Η Μπνέι Σαχνίν ήξερε όλα τα αδύνατά μας σημεία. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω».

Του είπαν τίποτα οι φίλοι;

Η δήλωση θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη για τους μη… γνωρίζοντες. Ο Αμπουκασίς όντως δεν είπε τίποτα, ούτε διευκρίνισε τη δήλωση. Στην ουσία, όμως, κατήγγειλε… πέμπτη φάλαγγα! Ο προπονητής της Μπνέι Σαχνίν, Νίσο Αβιτάν, είναι γεννημένος στη Μπιρ Σέβα, εκεί πρωτοέπαιξε μπάλα κι ακόμα και τώρα διατηρεί άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της, με πολλούς από τους οποίους ήταν παλιός συμπαίκτες και γείτονας.

Ο δίσκος… αντιστρέφεται απόψε. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο γήπεδο «Ντόχα» του Μπνέι Σαχνίν, της μοναδικής ακραιφνώς αραβικής ομάδας του Ισραήλ. Έχει περάσει ένας γύρος από τότε, η Μπιρ Σέβα βρίσκεται 5η και η Μπνέι Σαχνίν 12η, έναν βαθμό πάνω από τον πάτο.

Λέτε να… έκλεισε η στρόφιγγα της «εσωτερικής πληροφόρησης», αν πιστέψουμε ότι υπήρξε ποτέ; Η Μπνέι Σαχνίν δεν έχει σκοράρει παρά μόνο ένα γκολ στα τελευταία της πέντε ματς. Η Χάποελ έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στα τελευταία τέσσερα. Αριθμητικά, το να δίνεται αουτσάιντερ το αμφίσκορο στο ματς αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό.

Αν, όμως, η μία ομάδα γνωρίζει τα αδύνατα σημεία της άλλης, το 2,20 που προσφέρει η Bet365 στο Goal/Goal μοιάζει πολύ μεγάλο.