Γκολ στο ντέρμπι του Ιράν

Το μεγάλο ντέρμπι της Τεχεράνης μεταξύ Περσέπολις και Εστεγκλάλ κλείνει την 11η αγωνιστική για το πρωτάθλημα του Ιράν. Ψυχρή, βέβαια, η ατμόσφαιρα, χωρίς ρυθμό, αφού λόγω πανδημίας δεν επιτρέπεται κόσμος στο αχανές γήπεδο «Αζάντι» των 100.00 θέσεων, το οποίο συχνά γεμίζει στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Η Περσέπολις μπορεί να βρίσκεται στην 11η θέση, αλλά μετράει τρία ματς λιγότερα, λόγω της συμμετοχής της στη «φούσκα» του Κατάρ για το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ (ηττήθηκε στον τελικό από την κορεάτικη Ουλσάν). Προφανώς θα βελτιωθεί βαθμολογικά κι αυτό το ματς είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει τα δόντια της. Αν η Εστεγκλάλ νικήσει θα πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας την έκπληξη της φετινής λίγκας Σανάτ Ναφτ.

Σκοράρουν με συνέπεια

Γενικά τα ματς στο Ιράν είναι «δύσκολα» στο γκολ, ωστόσο εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που και λόγω πρεστίζ, αλλά και λόγω παιχνιδιού σκοράρουν σχεδόν σε κάθε ματς. Η Περσέπολις έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ματς της και το γεγονός ότι έμεινε «άσφαιρη» με τη Σεπαχάν την περασμένη εβδομάδα (0-0) αυξάνει την πίεση. Η Εστεγκλάλ επίσης έχει σκοράρει στα 9/10 τελευταία ματς της, συμπεριλαμβανομένων όλων μέσα στο «Αζάντι».

Με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα το αμφίσκορο σε απόδοση 2,42 στον Stoiximan έχει αξία.