Βενζίνη στο ρεζερβουάρ

Ουζμπεκιστάν-Ιράκ (29/3/2021, 16:00) Διεθνές φιλικό

Τα φιλικά ματς αυτού του επιπέδου έχουν ξεκάθαρη στόχευση. Να «συνηθίσουν» οι ομάδες αντιπάλους με διαφορετικό σωματότυπο, διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Γι’ αυτό και είναι το δεύτερο φιλικό που δίνουν σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Στις 17/11 είχαν βρεθεί στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, επίσης σε φιλικό ματς, και το Ιράκ είχε νικήσει με 2-1. Τα δύο από τα τρία γκολ είχαν σημειωθεί με πέναλτι.

Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ματς θα διεξαχθεί στην Τασκένδη, μάλιστα με την παρουσία θεατών. Οι Ουζμπέκοι είναι φιλότιμοι και εντός έδρας δίνουν το κάτι παραπάνω για να πάρουν καλό αποτέλεσμα. Το πρόβλημά τους είναι ότι στερούνται αξιόπιστων σκόρερς. Σήμερα κιόλας θα στερηθούν των υπηρεσιών των δύο πρώτων σκόρερ της σύγχρονης γενιάς, του Σομορούντοφ της Τζένοα και του Σεργκέεφ της Ακτόμπε, που είναι τραυματίας.

Παράγει ευκαιρίες το Ιράκ

Οι Ιρακινοί τρέχουν ένα ρεκόρ 14 αγώνων χωρίς ήττα, κάτι που τους έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση. Ο έμπειρος Κάτανετς στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία και τις γρήγορες επιθέσεις. Η ομάδα δεν είναι και μηχανή παραγωγής γκολ, όμως ευκαιρίες παράγει και δεν παίζει αμυντικά. Δεν υπάρχει και λόγος, μια που το παιχνίδι είναι φιλικό.

Οι μπουκ αντιμετωπίζουν το ματς με καχυποψία, όσον αφορά την επιθετική διάθεση των ομάδων. Ο ρυθμός δεν αναμένεται… καταιγιστικός, ωστόσο το πρεστίζ των Ουζμπέκων και η αυτοπεποίθηση των Ιρακινών μπορούν να λειτουργήσουν ως… βενζίνη στο ρεζερβουάρ.

Η επιλογή του Over 2 (επιστροφή πονταρίσματος στα 2 γκολ) προσφέρεται σε απόδοση 2,10 στη Bet365.