Χαμηλές πτήσεις στο ντέρμπι

Τσέρτσιλ Μπράδερς-Ρεάλ Κασμίρ (8/2/2021, 16:00) Ινδία Ι-Λιγκ

Η μορφή των φετινών πρωταθλημάτων της Ινδίας (τόσο της Σούπερ Λιγκ, όσο και της «παραδοσιακής» Ι-Λιγκ) είναι προσαρμοσμένη σε συνθήκες COVID-19. Οι ομάδες και των δύο κατηγοριών έχουν μαζευτεί σε μία πόλη, ζουν «απομονωμένες» σε ξενοδοχεία (όπως γίνεται σε περιόδους προετοιμασίας) κι έχουν ελάχιστες επαφές με εξωτερικούς παράγοντες. Η λίγκα, βέβαια, πέτυχε ως τώρα να μην υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη, οι ομάδες έχουν επηρεαστεί. Τα συνεχόμενα ματς (κάθε 3-4 μέρες) και οι ουδέτερες έδρες (τα ματς της Ι-Λιγκ γίνονται σε δύο γήπεδα της Κολκάτα) ακυρώνουν οποιαδήποτε έννοια «πλεονεκτήματος» έδρας, που ήταν βασικό χαρακτηριστικό του πρωταθλήματος (λόγω κυρίως των μεγάλων αποστάσεων και των ταξιδιών).

Αήττητη, αλλά μόνο ένα over

Η Τσέρτσιλ Μπράδερς είναι σύλλογος από την περιοχή της Γκόα. Η περιοχή αυτή, πορτογαλική κτήση ως το 1961, έχει παράδοση ως η πιο ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά στην Ινδία. Η ομάδα δεν είναι η πιο ακριβή. Έχει καταφέρει, όμως, να προηγείται στη βαθμολογία και να είναι η μοναδική αήττητη, με ρεκόρ 3-3-0 στα πρώτα έξι ματς. Το μοναδικό της over 2,5 έγινε με την Ίντιαν Άροους. Ουσιαστικά την εθνική Ελπίδων (u23) της Ινδίας, που συμμετέχει «κατ’ απονομήν» στο πρωτάθλημα.

Η σημερινή της αντίπαλος Ρεάλ Κασμίρ εκπροσωπεί την πολύπαθη περιοχή του Κασμίρ, της μοναδικής πολιτείας της Ινδίας που έχει πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού. Η ομάδα είναι καινούργια (ιδρύθηκε μόλις το 2016). Έχουν πέσει λεφτά, ωστόσο, και στο περασμένο πρωτάθλημα κατέκτησε την 3η θέση. Κι αυτή πέτυχε το μοναδικό της over 2,5 μόλις την περασμένη αγωνιστική, με την συνήθη ύποπτη Ίντιαν Άροους, την οποία διέλυσε με 6-0.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα «όψιμο» ντέρμπι. Το οποίο, αν ρίξουμε μια ματιά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ομάδες τα ματς, μόνο ανοιχτό δεν αναμένεται. Έχει αξία το No Goal, το οποίο βρίσκεται στο αξιοπρεπέστατο 2,00 στη Netbet.