Γκολ στην… εθνική Ελπίδων

Σουντέβα Δελχί-Ίντιαν Άροους (14/1/2021, 12:35)

Ο Τσέντσο Ντόρτζι δικαιούται απ’ όλες τις απόψεις τον χαρακτηρισμό «πρωτοπόρος». Είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου του Μπουτάν, ο οποίος έφτασε σε τέτοιο επίπεδο για να δουλέψει στο «εξωτερικό». Το μικρό βασίλειο των Ιμαλαϊων δεν έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο (εθνικό άθλημα η τοξοβολία!), αλλά ο Ντόρτζι ανέλαβε πέρυσι την ινδική ομάδα Ιμφάλ και τα αποτελέσματά του έπεισαν τους ιδιοκτήτες της Σουντέβα Δελχί να του εμπιστευθούν τις τύχες της ομάδας τους, στην πρώτη της εμφάνιση στην Ι-League.

Η Σουντέβα Δελχί (θα τη βρείτε σε κάποιες εταιρίες και με το όνομα Moonlight) είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ στο ινδικό ποδόσφαιρο. Ιδρύθηκε το 2014 από δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν ένα απλό σκεπτικό: Δεν μπορεί να μην υπάρχει μια ομάδα από την πρωτεύουσα στη μεγάλη κατηγορία του ινδικού ποδοσφαίρου.

Ο στόχος τους έγινε πραγματικότητα το περασμένο καλοκαίρι, έστω κι αν η άνοδος δεν ήλθε απόλυτα μέσα στο γήπεδο, ήταν κυρίως αποτέλεσμα της καλής οικονομικής κατάστασης του κλαμπ.

Δεν παίρνουν ξένους

Οι δύο ιδιοκτήτες της Σουντέβα είχαν πει εξαρχής ότι θέλουν να αναδείξουν το ντόπιο ταλέντο και δεν θα κάνουν μεταγραφές ξένων. Μένουν πιστοί στις αρχές τους, παρ’ ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, τηρουμένων των αναλογιών. Γι’ αυτό και εμπιστεύθηκαν τον Ντόρτζι, ο οποίος έχει μάθει να δουλεύει με νέους.

Στην πρεμιέρα της στο περίεργο φετινό ινδικό πρωτάθλημα (που θα διεξαχθεί σε… φούσκα, όλα τα ματς στο ίδιο γήπεδο στην πόλη Καλιανί της Δυτικής Βεγγάλης) η Σουντέβα ηττήθηκε 1-0 από την επίσης νεοφώτιστη, αλλά πολύ εμπειρότερη (και σαφώς μεγαλύτερο όνομα) Μοχαμένταν. Αυτό το «μηδέν» στον απολογισμό των γκολ ενόχλησε τον Ντόρτζι, που δήλωσε ότι «στα επόμενα παιχνίδια θα πετύχουμε οπωσδήποτε γκολ».

Χωρίς πίεση για αποτέλεσμα

Καλύτερη ευκαιρία από τη σημερινή δεν θα μπορούσε να βρει. Η Ίντιαν Άροους, η αντίπαλός της, είναι στην ουσία η εθνική Ελπίδων της Ινδίας, μια ομάδα «κατασκευασμένη», η οποία λειτουργεί σχεδόν εκτός συναγωνισμού και δεν υποβιβάζεται ποτέ, παρά τα αποτελέσματά της. Γι’ αυτό και, αν παρατηρήσετε, έχει πολλά περισσότερα over2,5 απ’ όλες τις άλλες ομάδες διαχρονικά, καθώς οι νεαροί παίκτες της δεν έχουν την πίεση του αποτελέσματος.

Στο πρώτο της ματς η Ίντιαν Άροους το επιβεβαίωσε, καθώς ηττήθηκε με το χορταστικό 5-2 από την Τσέρτσιλ Μπράδερς, που θεωρείται από τα φαβορί. Πολλές εικόνες από τις δύο ομάδες φυσικά δεν υπάρχουν, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού και των δύο σχεδόν εξασφαλίζει ότι θα γίνει επιθετικό ματς.

Με αυτό το σκεπτικό το over 2,5 γκολ σε απόδοση 1,85 στη Bwin έχει αξία.