Αουτσάιντερ αήττητο σε 11 ματς!

Πάκσι-Μεζοκόβεζντ (6/3/2021, 18:00) Ουγγαρία ΝΒ Ι

Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό είναι το «ντέρμπι των χωριών» της Ουγγαρίας! Η Πάκσι εκπροσωπεί μια πόλη 19.000 κατοίκων στο κέντρο της χώρας, με τον μοναδικό λειτουργούντα πυρηνικό σταθμό στη χώρα. Η έδρα της Μεζοκόβεζντ, η ομώνυμη πόλη, είναι ακόμα πιο μικρή (17.000 κάτοικοι) και κινείται γύρω από τα θερμά λουτρά της, από τα πιο διάσημα στην Ουγγαρία, και την αποκλειστική σχεδόν πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους. Η επίσημη ονομασία της ομάδας είναι Μεζοκόβεζντ Ζόρι. Το «Ζόρι» είναι το όνομα της οικογένειας που ίδρυσε τα θερμά λουτρά και αναβάθμισε την περιοχή.

Η Πάκσι έχει πιο πολύχρονη παρουσία στην Α’ κατηγορία της Ουγγαρίας. Δεν έχει κάνει κάτι σπουδαίο τελευταία, τερματίζει σταθερά κάπου στη μέση ή λίγο πιο κάτω. Η Μεζοκόβεζντ συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της την περίοδο 2016-17, πέρυσι τερμάτισε 4η κι έπαιξε στον τελικό του κυπέλλου, όπου ηττήθηκε από τη Χόνβεντ.

11 ματς αήττητη και 2-0 νίκες!

Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν έχουν προλάβει να δημιουργήσουν μια μακρά παράδοση αναμετρήσεων. Η Μεζοκόβεζντ νίκησε και στα δύο φετινά τους ματς, 2-1 στο γήπεδο που θα παίξει σήμερα τον Αύγουστο και 4-3 τον Δεκέμβριο στη δική της έδρα. Συμπλήρωσε 11 επίσημα ματς αήττητη (τρεις ημερολογιακούς μήνες, τελευταία ήττα στις 5/12 από τη Ζαλαεγκερζέγκι). Αυτό σημαίνει ότι «έβγαλε» έναν ολόκληρο γύρο αήττητη ακόμα και με τις πρωταγωνίστριες της λίγκας.

Ο τελευταίος μήνας ήταν κάπως προβληματικός για την Πάκσι. Κατάφερε μόνο μία νίκη στα τελευταία της πέντε ματς. Στο τελευταίο χρονικά, όμως, πήρε ένα παλικαρίσιο 2-2 από την Φέχερβαρ, από την οποία έχανε 2-0.

Αρκεί αυτή η αντίδραση για να χρίσει την Πάκσι φαβορί; Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο μπουκ, αλλά… διαφωνούμε. H διπλή ευκαιρία (Χ2) πληρώνει 1,75 στη Goalbet.