Μόνιμος στην Ουτρέχτη ο Χάκε

Η -πιο μικρή φέτος λόγω πανδημίας και ειδικών συνθηκών- χειμερινή διακοπή στην ποδοσφαιρική Ολλανδία δεν επεφύλασσε αλλαγές στους πάγκους, όμως υπήρξαν κάποιου άλλου είδους εξελίξεις που μας αφορούν.

Ο λόγος γίνεται για τη μονιμοποίηση στην τεχνική ηγεσία της Ουτρέχτης του Ρενέ Χάκε. Ο 49χρονος Ολλανδός, ο οποίος έχει υπάρξει και στο παρελθόν πρώτος προπονητής σε Έμεν, Τβέντε και Καμπούρ, κλήθηκε να καλύψει στις αρχές Νοεμβρίου ως υπηρεσιακός το κενό που άφησε η αποχώρηση του Τζον φαν ντεν Μπρομ για το Βέλγιο (Γκενκ), με τη διοίκηση να αναφέρει πως θα πάρει τις τελικές αποφάσεις στη διάρκεια της διακοπής.

Χωρίς βελτίωση

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας κρατάει κάποιον προπονητή στον πάγκο, όμως στη περίπτωση του Χάκε τα αποτελέσματα της Ουτρέχτης παρέμειναν μέτρια (1-5-2 στο πρωτάθλημα και αποκλεισμός στο Κύπελλο).

Παρ’ όλα αυτά, η στήριξη των ποδοσφαιριστών ήταν εκείνη που βοήθησε στην περίπτωσή του και του επέτρεψε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ολλανδικό σύλλογο μέχρι το 2022.

Στο αγωνιστικό επίπεδο η Ουτρέχτη εξακολουθεί να κινείται στη μετριότητα και η μονιμοποίηση του Χάκε δεν αλλάζει τα δεδομένα. Η συνάντηση με την -εξαιρετική φέτος- Γκρόνινγκεν είναι πιο επικίνδυνη απ’ ότι υποδηλώνει το σετ. Η κόντρα της «διπλής ευκαιρίας» στην Bet365 προσφέρεται σε τιμές διπλασιασμού.