Β’ Ολλανδίας: Φινάλε για ένα εισιτήριο και χωρίς υποβιβασμό

Απόψε πέφτει αυλαία στην κανονική περίοδο της Β’ Ολλανδίας με την 38η αγωνιστική, η οποία θα «απαντήσει» στα τελευταία ερωτήματα.

Απομένει να μάθουμε που θα πάει το δεύτερο εισιτήριο ανόδου και τα ζευγάρια των πλέι οφ, ενώ όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως δεν θα υπάρξει υποβιβασμός. Πάμε να δούμε τα εναπομείναντα ζητήματα λίγο πιο αναλυτικά.

Μάχη για τη 2η θέση

Στην κορυφή η Καμπούρ εξασφάλισε με σχετική άνεση τον τίτλο και την άνοδο. Το άξιζε και θα το είχε πετύχει από πέρσι αν δεν υπήρχε η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού.

Σήμερα θα μάθουμε και την ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο απευθείας ανόδου. Η Ντε Γκράαφστσαπ έχει κλωτσήσει πολλές ευκαιρίες, αλλά εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της και θα ανέβει εφόσον πάρει τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη Χέλμοντ.

Σε διαφορετική περίπτωση οι Γκόου Αχέντ Ιγκλς και Αλμέρε Σίτι (που βρίσκονται στο -2 και υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων) καιροφυλαχτούν, ενώ λιγότερες είναι οι πιθανότητες της Μπρέντα (-3).

Παίζεται το πλεονέκτημα της έδρας

Όσοι σύλλογοι δεν καταφέρουν να ακολουθήσουν την Καμπούρ θα βρεθούν στα πλέι οφ. Εκεί θα παλέψουν μαζί με Φόλενταμ, Ναϊμέγκεν, Ρόντα και την 16η της Ερεντιβίζιε για μια τελευταία θέση στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχει κίνητρο για την τελική θέση που θα καταλάβει η κάθε μία, καθώς φέτος οι αγώνες των πλέι οφ θα είναι μονοί με την ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Οι έξι ομάδες της Β’ κατηγορίας που θα βρεθούν στα μπαράζ θα αναμετρηθούν το Σάββατου μεταξύ τους και στα ημιτελικά οι τρεις νικήτριες θα συναντήσουν την 16η της Ερεντιβίζιε.

Σύμφωνα με την τωρινή κατάταξη τα ζευγάρια του α’ γύρου των πλέι οφ θα ήταν: Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Ρόντα, Αλμέρε Σίτι – Ναϊμέγκεν (οι νικητές μεταξύ τους στις 20 Μαΐου) και Μπρέντα – Φόλενταμ (η νικήτρια με την 16η της Ερεντιβίζιε). Οι σύλλογοι που θα επικρατήσουν στους ημιτελικούς θα συναντηθούν στον τελικό της 23ης Μαΐου διεκδικώντας το τελευταίο εισιτήριο της Ερεντιβίζιε.

Δεν πέφτει κανένας

Όπως ήταν γνωστό από τις αρχές της σεζόν, ο υποβιβασμός θα αφορούσε όποια ομάδα Νέων τερμάτιζε πιο χαμηλά. Αυτό θα γινόταν μόνο εφόσον πληρούνταν κάποιες προϋποθέσεις σε συνάρτηση με το τι θα έκαναν οι αντίστοιχες Β’ ομάδες που συμμετείχαν στη Γ’ κατηγορία.

Παρ’ όλα αυτά, γρήγορα φάνηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν, αφού η δραστηριότητα στη Γ’ κατηγορία σταμάτησε τον Οκτώβριο. Η νέα έξαρση του COVID-19 οδήγησε σε διακοπή του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ολλανδία και ήταν ξεκάθαρο ότι δύσκολα θα υπήρχε επανέναρξη.

Όντως στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως μάθατε πρώτοι από το 12Χ, η ομοσπονδία αποφάσισε οι ερασιτεχνικές κατηγορίες να διακοπούν οριστικά. Κατόπιν τούτου καμία από τις ομάδες της Β’ κατηγορίας δεν κινδύνευε πλέον με υποβιβασμό.