Ολλανδία: Παραμένουν άδειες οι εξέδρες

Χωρίς φιλάθλους θα συνεχίσουν να διεξάγονται, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, οι αγώνες στις πρώτες δύο κατηγορίες του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ύστερα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 δεν μειώνεται επαρκώς, ενώ υπάρχει και ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού που παρατηρείται στη Βρετανία.

Μετά από τη συγκεκριμένη απόφαση οι αναμετρήσεις για τη Β’ κατηγορία της Ολλανδίας Αλμέρε Σίτι – Ντόρντρεχτ (22/01) και Ναϊμέγκεν – Ουτρέχτη Β (29/01), οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν παρουσία 1.500 θεατών στις εξέδρες ως μέρος των δοκιμών που γίνονται, θα διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών».

Ελπίδες για οικονομική ενίσχυση

Η Ολλανδική Ομοσπονδία (KNVB) σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως η απόφαση της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη, αλλά υπενθύμισε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα κλαμπ και εξέφρασε την ελπίδα οι εξαγγελίες του Ρούτε για βοήθεια σε όσους πλήττονται από την κατάσταση να γίνει σύντομα πράξη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ερεντιβίζιε είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες, όμως η αύξηση των κρουσμάτων και η συμπεριφορά κάποιων οπαδών που δεν τηρούσαν τους περιορισμούς έφεραν μετά από έναν μήνα την ολική απαγόρευση.