Σπάνια μια ομάδα εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή τόσο πολύ, όσο ο φετινός Άρης από τον Φακούντο Μπερτόλιο. Είναι άλλη ομάδα με Μπερτόλιο ο Άρης! Κυριολεκτικά. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί, τους οποίους θα αναλύσουμε ευθύς αμέσως. Γι΄ αυτό και ο Άκης Μάντζιος είδε, με ικανοποίηση φανταζόμαστε, τον μέσο του να «βγάζει» χωρίς προβλήματα την προπόνηση της Δευτέρας. Αν θα τον χρησιμοποιήσει στην αυριανή (20/01), εντός έδρας, αναμέτρηση με τον Αστέρα για το Κύπελλο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Άλλη ομάδα με Μπερτόλιο ο Άρης
Πάμε, όμως, στην «ψυχρή» γλώσσα των αριθμών για να δούμε αν, πράγματι, είναι άλλη ομάδα με Μπερτόλιο ο Άρης: Ο Αργεντινός, αν και μέσος, είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, με πέντε γκολ -όσα έχει και ο Μπρούνο Γκάμα. Η διαφορά τους είναι ότι τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του Μπρούνο Γκάμα έρχονται από εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Επίσης, σκοράρει ανά 3,4 τελικές προσπάθειες που επιχειρεί, όντας ο 3ος πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος. Έχει, συνολικά, 17 τελικές προσπάθειες σε 13 ματς, όταν ο σέντερ φορ Μάνος έχει 25 τελικές. Και ο άλλος επιθετικός, ο Λόπεθ, δεν έχει ούτε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία! Ο Μπερτόλιο είναι, επίσης, ο παίκτης που κερδίζει τα περισσότερα φάουλ στην ομάδα, μετά τον Μπρούνο Γκάμα, με 34 κερδισμένα φάουλ.
Ο πιο απειλητικός
Ιδιαίτερα σημαντικό: σύμφωνα με τα στατιστικά της Οpta, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.sport24.gr, ο Αργεντινός μέσος είναι 6ος στην κατάταξη των ποδοσφαιριστών που απειλούν περισσότερο, στο φετινό πρωτάθλημα. Κανείς άλλος παίκτης του Άρη δεν βρίσκεται στους 15 πρώτους αυτής της λίστας. Μπροστά από τον Μπερτόλιο είναι δυο παίκτες του Ολυμπιακού (Ελ Αραμπί, Μασούρας), δυο της ΑΕΚ (Ολιβέιρα, Ανσαριφάντ) κι ένας του ΠΑΟΚ (Σβιντέρφσκι). Τα στατιστικά αφορούν τις επιδόσεις στον α΄ γύρο.
Στη «ζυγαριά» δεν συνυπολογίζουμε τα τελευταία τρία ματς που δεν αγωνίστηκε ο Μπερτόλιο κι ο Άρης έκανε δυο ήττες, ενώ έφερε μια ισοπαλία. Το κάνουμε αυτό, επειδή, με βάση τις προσπάθειες και την εικόνα της ομάδας, το «ξεφούσκωμα» της ήταν αναμενόμενο. Η απουσία του Αργεντινού, απλά το έκανε πιο ορατό και, ίσως, πιο γρήγορο.