Γκάνα: Δίνουν το κάτι παραπάνω

Μπερεκούμ Τσέλσι-Χαρτς οφ Όουκ (23/1/2021,17:00) Γκάνα Πρέμιερ Λιγκ

«Το ποδόσφαιρο είναι απλό παιχνίδι. Βάζεις γκολ; Νικάς. Δεν βάζεις γκολ; Δεν νικάς»! Ο Κόστα Πάπιτς δεν μπορούσε να το πει πιο απλά όταν ανέλαβε τη Χαρτς οφ Όουκ έναν μήνα πριν. Ο Σέρβος επέστρεψε στον πάγκο της πιο ιστορικής ομάδας της Γκάνας μετά από 12 χρόνια, με στόχο να την επαναφέρει στους τίτλους. Το τελευταίο της πρωτάθλημα η Χαρτς το κέρδισε με τον Πάπιτς στον πάγκο, το 2009.

Αν μη τι άλλο, ο Πάπιτς κράτησε το λόγο του. Μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε, στα πρώτα πέντε ματς της λίγκας, η Χαρτς είχε ρεκόρ 1-2-2 και 5-5 γκολ. Στα τέσσερα τελευταία ματς της έχει ρεκόρ 3-1-0 και γκολ 11-3. Σοβαρή βελτίωση.

Η ακαδημία της Τσέλσι

Θα τα χρειαστεί τα γκολ σήμερα στο Μπερεκούμ, μια επαρχιακή πόλη στο κέντρο της χώρας, η οποία έχει μεταβληθεί σε… ποδοσφαιρούπολη τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό επειδή εκεί αποφάσισαν δύο μεγάλες αγγλικές ομάδες, η Τσέλσι και η Άρσεναλ, να φτιάξουν εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες τους. Εκεί φιλοξενούν παιδιά απ’ όλη τη χώρα, με στόχο φυσικά να τα κάνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Η Τσέλσι αποφάσισε να κατεβάσει και κανονική ομάδα, η οποία πήρε το πρωτάθλημα το 2011! Έκτοτε έχει σταθερή παρουσία στην Α΄ κατηγορία, αλλά η κυριότερη ασχολία των προπονητών της είναι να βγάζουν παίκτες, όχι να κερδίζουν τίτλους.

Η Μπερεκούμ Τσέλσι, βέβαια, έχει δημιουργήσει μια πολύ αξιοπρόσεκτη παράδοση όταν υποδέχεται τη Χαρτς οφ Όουκ. Έχει ρεκόρ 8-1-1 στα δέκα τελευταία! Οι κατά κύριο λόγο νεαροί παίκτες της Τσέλσι είναι φανερό ότι δίνουν το κάτι παραπάνω όταν αντιμετωπίζουν το «μεγάλο όνομα» της χώρας.

Γι’ αυτό και η απόδοση του αμφίσκορου (το βρίσκουμε στο 2,18 στη Betshop) θα έπρεπε να δίνεται αρκετά χαμηλότερα.