Φυλάνε τα πόδια τους Μαρόκο, Γουινέα

Τελευταία στροφή πριν την έναρξη του Κυπέλλου Αφρικανικών Εθνών για δύο «τοπικές» εθνικές ομάδες, το Μαρόκο και τη Γουινέα, που θα τεθούν αντιμέτωπες στο γήπεδο «Μουλάι Αμπντάλα» του Ραμπάτ. Η διοργάνωση ξεκινάει το Σάββατο 16/1 στο Καμερούν.

Θυμίζουμε ότι αυτή η διοργάνωση είναι στην ουσία ένα τοπικό «Κόπα Άφρικα». Δεν παίρνουν μέρος οι κανονικές εθνικές ομάδες, καθώς δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Αφρικής και μόνο. Έτσι, λοιπόν, αυτές οι «τοπικές» ομάδες λειτουργούν σε πολλές περιπτώσεις ως «δεύτερες», με δικό τους προπονητή.

Το Μαρόκο που έχει από τα πιο ισχυρά πρωταθλήματα στην Αφρική και οι ομάδες «κρατούν» αρκετούς καλούς γηγενείς παίκτες θεωρείται από τα φαβορί, αν και σ’ αυτές τις ομάδες «ειδικού σκοπού», όπου μαζεύονται για 10-15 μέρες, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Το μόνο γκολ με αυστηρό πέναλτι

Η Γουινέα βρίσκεται στο Μαρόκο από τις 5/1 και την επόμενη ημέρα οι δύο ομάδες έδωσαν τον πρώτο τους αγώνα προετοιμασίας από τους δύο που είχαν προγραμματιστεί. Μονότερμα, το Μαρόκο έκανε πολλές φάσεις και τελικά νίκησε μόνο με 2-1, αφού ο γκολκίπερ της Γουινέας έπιασε τέσσερα τετ-α-τετ. Η Γουινέα, στη μοναδική αξιόλογη φορά που πέρασε τη σέντρα, κέρδισε ένα μάλλον εύκολο πέναλτι (δεν υπάρχει VAR βέβαια) και έτσι σκόραρε.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που μεσολαβεί ανάμεσα στα δύο φιλικά οι δύο προπονητές κατέληξαν στις συνθέσεις που θα πάρουν μαζί τους στο Καμερούν. Η Γουινέα είχε ταξιδέψει με 30 παίκτες στο Μαρόκο, ο ομοσπονδιακός του Μαρόκου Χουσεϊν Αμούτα είχε καλέσει 34 παίκτες. Οι αποστολές «κόπηκαν» στους 23 παίκτες. Άρα όσοι αγωνιστούν σήμερα αισθάνονται «σίγουροι», εκτός αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός της τελευταίας στιγμής.

Λογικό είναι να αναμένονται πιο χαλαροί ρυθμοί από το Μαρόκο και δύσκολα η Γουινέα θα σκοράρει πάλι. Το No Goal προσφέρεται στο 2,00 στον stoiximan.