Θυσίασε το Κύπελλο η Τρουά

Οσέρ – Τρουά (19/1/21, 22:00) Γαλλία Κύπελλο

Ένας αγώνας ανάμεσα στην Οσέρ και την Τρουά, παρουσιάζει πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μία «μονομαχία» δύο γειτονικών ομάδων, που συνήθως βρίσκονται και στο ίδιο επίπεδο. Ο σημερινός τους αγώνας για το Κύπελλο όμως, μοιάζει με μονομαχία «Δαυίδ με Γολιάθ». Γι’ αυτό φρόντισε η φιλοξενούμενη, που με τη συμπεριφορά της δείχνει ξεκάθαρα πως δεν τη νοιάζει το «Κουπ ντε Φρανς» και στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Αλλαγή έδρας

Τα πρώτα… μηνύματα για τις προθέσεις των «τρουαγιέν» ήρθαν από την περασμένη εβδομάδα, όταν έκαναν στην ομοσπονδία επίσημο αίτημα για αλλαγή της έδρας. Αρχικώς, η κλήρωση είχε δώσει το θεωρητικό πλεονέκτημα στην Τρουά, όμως τελικώς το ματς θα διεξαχθεί στο «Αμπέ Ντεσάν» της Οσέρ. Επισήμως, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για ποιο λόγο έγινε αυτό, όμως όπως υποστηρίζουν τα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, οι άνθρωποι της Τρουά δεν ήθελαν να επιβαρυνθεί κι άλλο ο ήδη ταλαιπωρημένος αγωνιστικός χώρος του «Σταντ ντε λ’Ομπ».

Με τα… δευτερότριτα

Η επιβεβαίωση για τις προθέσεις της Τρουά ήρθε χτες, με την ανακοίνωση της αποστολής. Ο προπονητής, Λοράν Μπατλές, πήρε μαζί του έξι ποδοσφαιριστές από τη Β’ ομάδα κι αρκετούς θεωρητικά «κομμένους» της Α’, που μετρούν τρεις ή τέσσερις ολιγόλεπτες συμμετοχές ως τώρα. Ο συνάδελφός του της Οσέρ, ο Ζαν Μαρκ Φουρλάν (που έχει θητεύσει δύο φορές στην Τρουά, από το 2004 ως το 2007 κι από το 2010 ως το 2015) άφησε κι αυτός εκτός κάποιους βασικούς, όμως το δικό του «ροτέισον» δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο εκτεταμένο όσο αυτό του Μπατλές.

Ο «άσσος» της Οσέρ παρουσιάζει… σκαμπανεβάσματα. Προσφέρεται όμως σε απόδοση «2,07» στο pamestoixima.gr