Το ντέρμπι του «ποτέ» στο “Κουπ ντε Φρανς”

Κλερμόν – Γκρενόμπλ (20/1/21, 14:45), Γαλλία Κύπελλο

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια του 8ου γύρου του Κυπέλλου Γαλλίας, στον οποίο μπήκαν οι ομάδες της Β’ κατηγορίας, είναι το Κλερμόν – Γκρενόμπλ. Στην 3η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα η γηπεδούχος, στην 5η η φιλοξενούμενη, με δύο βαθμούς διαφορά.

Ποτέ «διπλό»

Το αξιοσημείωτο στο ζευγάρι είναι ότι δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ «διπλό», είτε στη μία έδρα είτε στην άλλη. Αυτή η παράδοση επιβεβαιώθηκε και πριν από λίγες μέρες, στις 5 Ιανουαρίου, όταν η Κλερμόν επικράτησε εύκολα 3-0 εντός της Γκρενόμπλ, για το πρωτάθλημα. Σε 17 μεταξύ τους αναμετρήσεις, η κάθε ομάδα μετράει από πέντε νίκες στην έδρα της, ενώ εφτά αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.

Η Κλερμόν διανύει περίοδο φόρμας. Συμπλήρωσε εφτά αγώνες από την τελευταία της ήττα, τη μοναδική που γνώρισε σε 12 ματς, μετά τις 31 Οκτωβρίου. Μάλιστα, δέχτηκε γκολ μόλις σ’ ένα από τα εφτά παιχνίδια που παραμένει αήττητη. Αντιστρόφως ανάλογη η εικόνα της Γκρενόμπλ, που κάποια στιγμή βρέθηκε στην κορυφή, όμως τώρα έχει πάρει την κάτω βόλτα. Σε έξι αγώνες πέτυχε μόλις μία νίκη (τρεις ισοπαλίες, δύο ήττες).

Πολλές αλλαγές και οι δύο

Αμφότεροι οι προπονητές έχουν προχωρήσει σε «ροτέισον», έχοντας αφήσει εκτός αρκετούς βασικούς, ενώ και οι δύο ομάδες θα παίξουν με τους «εφεδρικούς» τερματοφύλακες. Συγκεκριμένα, από την Κλερμόν λείπουν οι Ντεμάς (τερμ., 18 συμμ.), Οζιέρ (στόπερ, 20/0), Ενσιμπά (αρ. μπακ, 12/0), Ζεντάλκα (δεξί μπακ, 19/0), Γκομίς (εξτ., 14/0). Από την Γκρενόμπλ ήταν γνωστό ότι θ’ απουσιάσουν, λόγω τραυματισμών οι Νεστόρ (στόπερ, 16/0), Γκασπάρ (δεξί μπακ, 16/0), Μισέλ (μ-ε, 9/0), Ενέν (εξτ., 12/0). Σε αυτούς προστίθενται οι Μομπλέ (τερμ., 20 συμμ.), Μονφρέ (στόπερ, 17/0), Περέζ (αμ. χαφ).

Από τη στιγμή που αλλάζει ο «κορμός» των δύο ομάδων, με τις νέες απουσίες, είναι πιθανό το «αμφίσκορο», που συχνά εμφανίζεται στο ζευγάρι. Στο «1,90» το GG στην Interwetten