Οι αλλαγές λόγω Covid στο Κύπελλο Γαλλίας

Το «Κουπ ντε Φρανς», στο οποίο μετέχουν συνολικά περισσότερες από… 6000 ομάδες, λίγο έλειψε να πέσει θύμα του κορωνοϊού.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ύστερα από την αναστολή κάθε αγωνιστικής δράσης στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, στη γαλλική ομοσπονδία υπήρξαν σκέψεις για οριστική ματαίωση της διοργάνωσης. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, όμως θεσμοθετήθηκαν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής.

Οι αλλαγές

Για να βγουν οι ημερομηνίες, αποφασίστηκε οι επαγγελματικοί σύλλογοι και οι ερασιτεχνικοί να χωριστούν ουσιαστικά σε δύο γκρουπ. Θα… ξανασυναντηθούν στη φάση των «32», όπου όλοι θα μπορούν να κληρωθούν με όλους.

Τώρα, στον 8ο γύρο, οι 20 ομάδες της Β’ Γαλλίας έχουν κληρωθεί μεταξύ τους. Οι 10 που θα προκριθούν θα βρουν στον επόμενο γύρο με τις 20 της Α’ κατηγορίας κι από εκεί, θα προκύψουν 15 ζευγάρια (30 ομάδες).

Οι 15 νικήτριες θα περάσουν στη φάση των «32», όπου θα υπάρξουν και 17 ερασιτεχνικοί σύλλογοι μικρότερων κατηγοριών. Στη συνέχεια, η διοργάνωση θα μπει στην τελική ευθεία και θα ισχύσει ό,τι και τις προηγούμενες χρονιές.