Συνεισφέρει και η… αδύναμη

Ίλβες – ΚΤΠ (28/5/2021, 18:30) Φινλανδία Α’ Κατηγορία

Δύο αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Φινλανδίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα. Εκείνη που παρουσιάζει μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι αυτή ανάμεσα σε Ίλβες και Κότκα (ΚΤΠ).

Η γηπεδούχος έχει με το μέρος της τα περισσότερα δεδομένα, όμως δεν θα μπλέξουμε με τον χαμηλό «άσσο». Ενδιαφέρουσα δείχνει, αντίθετα, η επιλογή του G/G που προσφέρεται μάλιστα σε τιμές αουτσάιντερ.

Φαβορί οι γηπεδούχοι

Η Ίλβες προσπαθεί ακόμα να βρει συνέπεια στην απόδοσή της. Ξεκίνησε με το 2-0 στο Ούλου, όμως τα ματς με Ελσίνκι (0-3) και Χέλσινγκφορς (1-1) έδειξαν πως απαιτείται δουλειά.

Στον προηγούμενο αγώνα της, πάντως, επικράτησε 3-2 της Κυπελλούχου Κουόπιο και πήρε τα πάνω της ψυχολογικά. Βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα ενδέχεται σήμερα να αγωνιστεί πιο ανοιχτά ευελπιστώντας να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό της.

Ικανή να σκοράρει

Στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, από την άλλη πλευρά, ο πήχης έχει μπει πιο χαμηλά. Χειρότερη μέχρι στιγμής η συγκομιδή (1-1-2), κυρίως λόγω των κενών στα μετόπισθεν. Επιθετικά, αντίθετα, τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα με την Κότκα να έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες της.

Τα 3/4 παιχνίδια της, μάλιστα, διεξήχθηκαν μακριά από το γήπεδό της όπως θα γίνει και σήμερα. Την προηγούμενη αγωνιστική βρήκε δίχτυα στο Τούρκου απέναντι στην ισχυρή Ίντερ (2-1) και δεν βλέπουμε τον λόγο για να μην τα καταφέρει και τώρα.

Η ΚΤΠ είναι σε θέση να δημιουργήσει φάσεις, αν και η άμυνα της δύσκολα θα μείνει αλώβητη. Η Ίλβες, άλλωστε, είναι ικανή επιθετικά κι έχει την παράδοση με το μέρος της. Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων οδηγεί στο G/G που βρίσκεται στην Betshop σε τιμές άνω του διπλασιασμού (2,06).