Κατακτά το παρθενικό «διπλό»

Γίπο – Βάασα (6/6/2021, 18:30) Φινλανδία Β’ Κατηγορία

Το πρόγραμμα στη Β’ κατηγορία της Φινλανδίας συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα με τέσσερις αναμετρήσεις. Στοιχηματικά θα σταθούμε σε αυτήν ανάμεσα σε Γίπο και Βάασα, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ταβάνι οι προηγούμενες επιτυχίες

Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν μέχρι πέρσι στην Γ’ κατηγορία και κέρδισαν την άνοδο τερματίζοντας πρώτοι στον 3ο όμιλο. Μετά το φτωχό ξεκίνημα (0-1-2) πήραν δύο διαδοχικά τρίποντα, όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο το καλό να τριτώσει.

Δεν εντυπωσίασαν στο 1-0 επί της επίσης νεοφώτιστης Κλούμπι-04, ενώ στο «διπλό» επί της ΤΠΣ (1-0) στάθηκαν πολύ τυχεροί. Δέχθηκαν, άλλωστε, πίεση και πολλές φάσεις πριν βρουν το «χρυσό» γκολ σε μια κόντρα στις καθυστερήσεις (91’).

Ανώτερη και αήττητη

Απέναντι σε ένα ποιοτικότερο και με περισσότερη εμπειρία σύνολο δεν θα είναι καθόλου εύκολο να σταθούν όρθιοι. Η Βάασα είναι ανώτερη ως ομάδα και έχει τη ψυχολογία για να γίνει από το ξεκίνημα το «αφεντικό».

Επανήλθε μετά από δύο ισοπαλίες στις νίκες με το 3-0 επί της Μικέλιν Παλολιγιάτ, έχοντας φάσεις για ένα μεγαλύτερο σκορ. Παραμένει η μόνη αήττητη στην κατηγορία (2-3-0) και δείχνει έτοιμη για το πρώτο φετινό «διπλό» (0-2-0).

Της ταιριάζουν, εξάλλου, οι εκτός έδρας συναντήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν υπολογίσουμε και την προηγούμενη σεζόν παρέμεινε αήττητη στα τελευταία 9 ταξίδια πρωταθλήματος (5-4-0).

Έφτασε ο καιρός η Βάασα να πανηγυρίσει το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο απέναντι στην τυχερή στα πρόσφατα παιχνίδια Γίπο. Πιθανό το «διπλό», το οποίο βρίσκεται στη Novibet στο ικανοποιητικό 1,93.