Ήρωας ο Μαντσίνι για τους Σκωτσέζους

Ήρωας ο Μαντσίνι

Δεν έφτανε η ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020, ήρθε και το… τρολάρισμα από την The National. Ήρωας ο Μαντσίνι για τους Σκωτσέζους!

Χτύπησε και πάλι η Σκωτσέζικη εφημερίδα, που δεν έκρυψε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της για τη μεγάλη νίκη της Ιταλίας. Δεν έχει κρύψει ποτέ την θέση της για ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από την Μεγάλη Βρετανία. Άλλωστε, πριν λίγα εικοσιτετράωρα με πρωτοσέλιδο τον Μαντσίνι σαν άλλο Γουίλιαμ Γουάλας από την ταινία Braveheart.

Ήρωας ο Μαντσίνι

Παρά τα αρνητικά σχόλια για «διχασμό» η The National επανήλθε σήμερα με του Ιταλούς να πανηγυρίζουν στο εξώφυλλο της και τίτλο τίτλο «It’s coming to Rome». Έχει όμως και συνέχεια!

Αναφέρεται  στον Μαντσίνι ως «Robert Bruce» που οδήγησε την Ιταλία στη δόξα. Αξίζει να πούμε ότι πρόκειται για τον Ροβέρτος Α΄ της Σκωτίας (Robert Brus). Ήταν βασιλιάς της Σκωτίας από το 1306 έως το 1329 και ένας από τους θρυλικότερους οπλαρχηγούς του Μεσαίωνα. Διακρίθηκε στους πολέμους της Σκωτσέζικης Ανεξαρτησίας. Πολέμησε σκληρά με μεγάλες επιτυχίες για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του βασιλείου της Σκωτίας. Θεωρείται από τους σύγχρονους Σκωτσέζους Εθνικός ήρωας.