Ενώνουν τις δυνάμεις τους FIFA και UEFA

Ενώνουν τις δυνάμεις τους

Μόνο με σταυρωμένα τα χέρια δε θα έμεναν FIFA και UEFA στις ορέξεις των «μεγάλων» συλλόγων για τη δημιουργία της European Super League. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν… ζυμώσεις, για ένα πιο εμπορικό Champions League στην δεκαετία 2024-2034.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού  ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena Cope», υπήρξε συνάντηση του προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας Τζίανι Ινφαντίνο, με τον ομόλογο του στην UEFA Αλεκσάντερ Τσέφεριν. Ο λόγος δεν ήταν άλλος, από τον ορατό κίνδυνο της νέας διοργάνωσης. Είχε προηγηθεί η τρίωρη συνάντηση στο Τορίνο του προέδρου της Γιουβέντους Ανιέλι, με τον Πέρεθ της Ρεάλ.

Το άδειασμα και οι εθνικές ομοσπονδίες

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν λοιπόν το βροντερό άδειασμα της FIFA, δείχνοντας άμεση αντίδραση στα σχέδια των «μεγάλων». Απείλησαν με κυρώσεις τους ποδοσφαιριστές των συλλόγων. Ένα θέμα, το οποίο σας είχε παρουσιάσει εν τη γενέσει του το 12Χonline.gr.

Οι ομοσπονδίες της Αγγλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας εν ονόματι της UEFA, έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γ., Μπάγερν, Ρεάλ και Φενέρμπαχτσε. Στόχος, η νέα αλλαγή του Champions League, η οποία δε θα έχει ισχύ για τρία χρόνια (όπως ήταν μέχρι τώρα), αλλά για δέκα χρόνια. Από το 2024 έως το 2034!

Στο παιχνίδι και η ECA

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) παίζει και στα δύο ταμπλό. Ακούει με ιδιαίτερη προσοχή τους «μεγάλους» για τη δημιουργία της European Super League, όμως ταυτόχρονα διαπραγματεύεται και με την UEFA. Το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η ονομασία. Μοναδικός στόχος τα μεγαλύτερα έσοδα για τις ομάδες, είτε είναι μία νέα διοργάνωση, είτε το υπάρχον Champions League.

Το… σήριαλ καλά κρατεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Με συνεχείς ζυμώσεις, διεργασίες και παρασκήνιο, από όλους τους ενδιαφερόμενους!