Οργή στο Λίβερπουλ για την αθώωση

Οργή στο Λίβερπουλ για την αθώωση

Τα τρία άτομα που κατηγορούνταν για συγκάλυψη της τραγωδίας του Χίλσμπορο, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Οργή στο Λίβερπουλ για την αθώωση.

Χωρίς το βάρος καμίας κατηγορίας είναι πλέον οι δύο συνταξιοδοτημένοι αστυνομικοί και ένας πρώην δικηγόρος. Όλοι τους κατηγορούνταν πως παραποίησαν έγγραφα της αστυνομίας μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο. Πως απέκρυψαν  την αλήθεια, για τις συνθήκες που οδήγησαν σε μαζικό θάνατο 96 φίλους της Λίβερπουλ.

Οργή στο Λίβερπουλ για την αθώωση

Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των «κόκκινων», που τοποθετήθηκαν με ανακοίνωση.

«Είναι μεγάλη η απογοήτευσή μας για τις τελευταίες εξελίξεις στη δικαστική διαδικασία σχετικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο. Παρότι δεν είναι θέση μας, νομικά ή αλλιώς, να σχολιάσουμε, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα 96 θύματα, οι οικογένειές τους, οι επιζήσαντες και όσοι υπέφεραν από την τραγωδία του Χίλσμπορο έχουν κατ’ επανάληψη απογοητευτεί αποζητώντας την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Χαιρετίζουμε όσους έκαναν εκστρατεία για την απονομή δικαιοσύνης. Όμως και πάλι τους απογοήτευσαν. Έχουμε μια κατάσταση στην οποία 96 άτομα έχουν σκοτωθεί και μέχρι τώρα κανένα πρόσωπο δεν έχει κριθεί υπεύθυνοι για τους θανάτους τους.
Όπως πάντα, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους επιζήσαντες και υπενθυμίζουμε πως όπως κρίθηκε το 2016, η συμπεριφορά των φιλάθλων μας δεν συνετέλεσε στην τραγωδία, μια αλήθεια για την οποία οι οικογένειες των θυμάτων έπρεπε να δώσουν μάχη για 25 χρόνια για να έρθει στην επιφάνεια».

Ήταν 15 Απριλίου του 1989 και ο ημιτελικός Κυπέλλου. Στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ συνέβη η τραγωδία που αμαύρωσε το αγγλικό ποδόσφαιρο για χρόνια. Η αστυνομία κατηγορήθηκε για λάθη, παραλήψεις και καθυστερημένη δράση, που οδήγησε στην εκατόμβη νεκρών. Όμως, η δικαιοσύνη δεν καταδίκασε κανέναν από τους κατηγορούμενους για συγκάλυψη.