Την πληγώνει η “έδρα” της!

Σμούχα – Ελ Μάσρι (22/2/2021, 19:30) Αίγυπτος Πρέμιερ Λιγκ

Όταν άνοιξε το αχανές στάδιο «Μποργκ Ελ Άραμπ», στην ομώνυμη περιοχή της Αλεξάνδρειας, όλοι υπέθεσαν ότι ήταν η ιδανική έδρα για τη Σμούχα. Ούτως ή άλλως έδρευε σ’ αυτήν την περιοχή, έσπευσε να κατοχυρώσει γραφεία στους βοηθητικούς χώρους του σταδίου, και πράγματι έπαιξε εκεί για κάποια χρόνια.

Στην πορεία, βέβαια, η ομάδα αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτό το πελώριο γήπεδο των 86.000 θέσεων, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Αφρική. Ο λόγος δεν ήταν οικονομικός, αλλά περισσότερο… δεισιδαιμονικός: το 2016 η διοίκηση τόνισε ότι επιλέγει να χρησιμοποιήσει το παλαιότερο και μικρότερο «Εθνικό Στάδιο» της Αλεξάνδρειας, την έδρα της πριν χτιστεί αυτό το μεγαθήριο. Διότι κατάλαβε ότι εκεί δεν θα είχε ποτέ την αίσθηση ότι παίζει εντός έδρας.

Για λόγους ασφαλείας

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη σημερινή της αντίπαλο, την Αλ Μάσρι από το Πορτ Σάιντ, η Σμούχα έχει γενικά πολύ καλή παράδοση: Σε 17 αγώνες μεταξύ τους μετράει 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Οι 3 απ’ αυτές τις ήττες σημειώθηκαν από το 2009 μέχρι το 2016, που χρησιμοποιούσε το «Μποργκ Ελ Άραμπ»! Επίσης σ’ αυτό το γήπεδο, παρ’ ότι «γηπεδούχος», έχασε και τον τελικό κυπέλλου του 2018 στα πέναλτι από τη Ζάμαλεκ.

Σήμερα η Σμούχα θα υποδεχτεί την Αλ Μάσρι στο «Μποργκ Ελ Άραμπ». Δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί άλλαξε η έδρα, καθώς η ομάδα έδωσε όλα τα προηγούμενα ματς της στο «Εθνικό» της Αλεξάνδρειας. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε «για λόγους ασφαλείας». Το πιο πιθανό είναι να υπήρξε κρούσμα COVID-19 στους εργαζόμενους του γηπέδου.

Οι δύο ομάδες έχουν κύριο χαρακτηριστικό τους ως τώρα στο πρωτάθλημα ότι… αρνούνται να χάσουν! Η Σμούχα έχει ρεκόρ 3-8-1 σε 12 ματς, η Αλ Μάσρι 5-5-1 σε 11 ματς. Αμφότερες προέρχονται από νίκες εναντίον ομάδων μικρότερης κατηγορίας για το κύπελλο.

Το αμφίσκορο σ’ αυτό το ματς πληρώνει 2,20 στη Bet365.