Με τον Μπασιουνί σκοράρει

Ταλαέα Ελ Γκεϊς – Αλ Μοκαβλούν (3/2/2021, 17:00)

Η Ταλαέα Ελ Γκεϊς είναι μία από τις πολλές «στρατιωτικές» ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στο ανώτερο επίπεδο του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε ως ομάδα της των αιγυπτιακών στρατιωτικών μονάδων της εμπροσθοφυλακής, όταν ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία προσπάθησε να λειτουργήσει επαγγελματικά. Κάποια στιγμή απέκτησε και ξένους παίκτες, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη «στρατιωτική» νοοτροπία. Ούτως ή άλλως, οι αποφάσεις λαμβάνονται από στρατιωτικά συμβούλια, όχι από ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό και κάποιες αποφάσεις μοιάζουν ακατανόητες. Όπως π.χ. η απομάκρυνση του Αμπντελχαμίντ Μπασιουνί από τον πάγκο, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Μπασιουνί είχε αναλάβει τον Ιανουάριο του 2020, όταν η ομάδα είχε ρεκόρ 2-3-9 και βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με σχεδόν ένα γύρο περασμένο. Μέχρι το τέλος της σεζόν η Ελ Γκεϊς είχε ρεκόρ 7-9-4 (όλες οι ήττες «δικαιολογημένες», από τα μεγάλα ονόματα της λίγκας) και κατάφερε να σωθεί άνετα. Μάλιστα έφτασε ως και τα ημιτελικά του κυπέλλου, τα οποία έγιναν το Δεκέμβριο.

Έφυγε και… ξενέρωσαν!

Σ’ εκείνο το σημείο οι στρατιωτικοί επενέβησαν. Ευχαρίστησαν τον Μπασιουνί για τις υπηρεσίες του και ανέθεσαν την ομάδα στον πιο έμπειρο Ταρέκ Ελ Ασρί. Οι παίκτες ξενέρωσαν. Το κύπελλο, βέβαια, ήταν πολύ μεγάλος θεσμός για να το δείξουν. Η ομάδα έκανε μια ιστορική νίκη επί της Ζάμαλεκ στον ημιτελικό (χρειάστηκε παράταση) και στον τελικό έφτασε ως τα πέναλτι την Αλ Αχλί.

Στο πρωτάθλημα, όμως, η ομάδα ξεκίνησε μ’ ένα απίθανο σερί 0-1-4 (και οι τέσσερις ήττες της έγιναν με το ίδιο σκορ 2-1!) και οι στρατιωτικοί… συνεδρίασαν εκ νέου. Ο Μπασιουνί επανήλθε μετά βαϊων και κλάδων. Η ομάδα έκτοτε έχει ρεκόρ 3-0-2, οι ήττες εκτός από τη Ζάμαλεκ (3-0) και την Κεράμικα Κλεοπάτρα (2-1, με γκολ στο 90’). Είναι φανερό ότι οι παίκτες… βολεύτηκαν πάλι με τον Μπασιουνί.

Το χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι έχει σκοράρει με συνέπεια, τουλάχιστον ένα γκολ στα 9 από τα 10 ματς της. Το ίδιο κάνει και η σημερινή της αντίπαλος η Αλ Μοκαβλούν, έχει σκοράρει σε 8 από τα 10 και συνεχώς στα τελευταία 7.

Με αυτά τα δεδομένα, το αμφίσκορο που βρίσκεται στο 2,05 στη Betrebels αξίζει και με το παραπάνω.