Ντέρμπι ουραγών σε ουδέτερη έδρα

Νεπάλ – Κινεζική Ταϊπέι (3/6/2021, 19:00) Προκριματικά Μουντιάλ Ασίας

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η Β’ φάση των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Ασίας. Προκειμένου να αποφευχθούν τα πολλά ταξίδια και να κερδηθεί χρόνος, κάθε όμιλος θα συνεχιστεί σε μία χώρα.

Στο σημερινό πρόγραμμα θα σταθούμε στοιχηματικά στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Νεπάλ και Κινεζική Ταϊπέι για τον 2ο όμιλο. Πρόκειται για ντέρμπι ουραγών που θα διεξαχθεί, όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια του γκρουπ, στο Κουβέιτ.

Πιο κοντά στη νίκη το Νεπάλ

Η Κινεζική Ταϊπέι έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση, ενώ και οι ελπίδες του Νεπάλ είναι μόνο μαθηματικές. Ο όμιλος λειτουργεί, επίσης, ως προκριματικός για το Κύπελλο Ασίας, όμως και σε αυτή την περίπτωση αμφότεροι οι αντίπαλοι δύσκολα θα αποφύγουν τα πλέι οφ.

Παρ’ όλα αυτά, καθώς μιλάμε για δύο αδύναμες ομάδες που κερδίζουν σπάνια περιμένουμε από αυτές να κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε πως αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να τα καταφέρει είναι το Νεπάλ.

Απογοητευτική η Ταϊβάν

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν πάρει το «διπλό» στον α’ γύρο (2-0) και δείχνουν λίγο πιο δυνατοί. Με τον Αμπντουλάχ Αλμουταϊρί να αναλαμβάνει πρόσφατα το τιμόνι έχουν το κίνητρο για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Η Ταϊβάν, όπως είναι περισσότερο γνωστή η Κινεζική Ταϊπέι, δύσκολα θα παρουσιαστεί ιδιαίτερα βελτιωμένη. Ο απολογισμός των 5 ήττων σε ισάριθμους προκριματικούς αγώνες με 2-25 τέρματα είναι αντιπροσωπευτικός των χαμηλών δυνατοτήτων της.

Μεταξύ τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος… Θεωρούμε πως το Νεπάλ είναι καλύτερο ως ομάδα και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο ουδέτερο Κουβέιτ. Ο «άσσος» προσφέρεται στη Winmasters στο 2,45.