Αλλού το μυαλό της…

Ράντερς – Νόρτζελαντ (11/4/2021, 15:00) Δανία Σουπερλίγκαν

Ματς μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις των πλέι οφ τίτλου. Με έξι βαθμούς διαφορά από την Κοπεγχάγη και την Άαρχους, διατηρούν ακόμα ελπίδες να τις πιάσουν στην 4η θέση, έστω και όχι πολλές. Είναι διαφορετική, όμως, η νοοτροπία που αντιμετωπίζουν το σημερινό ματς.

Η Ράντερς έρχεται από μια νίκη 2-0 επί της Άαρχους στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, μάλιστα εκτός έδρας. Έχει τον επαναληπτικό την προσεχή Πέμπτη και χρειάζεται απλά να προσέξει για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό. Είναι πιο «εύκολο» μονοπάτι για το Γιουρόπα Λιγκ απ’ ότι τα πλέι οφ με τα συνεχόμενα και απαιτητικά ματς.

Το μυαλό στον επαναληπτικό

Δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι θα «ξεκουραστούν» κάποιοι παίκτες (δεν βρίσκονται δηλαδή εκτός αποστολής). Το τι θα κάνει ο προπονητής Τόμασμπεργκ είναι άγνωστο. Ακόμα, όμως, και να παίξουν όλοι, δύσκολα θα έχουν το μυαλό τους στο συγκεκριμένο ματς. Κάτι η κούραση του πρώτου αγώνα, κάτι η προσμονή του επαναληπτικού, αρκούν.

Η Νόρτζελαντ έχει μόνο το μονοπάτι των πλέι οφ να διεκδικήσει. Αήττητη στα οκτώ τελευταία της ματς (4-4-0), δείχνει πόσο θέλει να φτάσει στα ευρωπαϊκά της εισιτήρια. Εκτός του ότι είναι πιο «ακριβή» ομάδα, η πρόσφατη παράδοση που έχει με τη Ράντερς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: στην τελευταία 11άδα αγώνων τους ανεξαρτήτως έδρας το ρεκόρ υπέρ της Νόρτζελαντ είναι 5-4-2.

Θεωρούμε ότι η έλλειψη προσοχής της Ράντερς δεν έχει μετρηθεί σωστά από τους μπουκ, που δίνουν την Ράντερς μεγάλο φαβορί στηριζόμενοι στους αριθμούς της. Η Νόρτζελαντ έχει μεγαλύτερο κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς. Η διπλή ευκαιρία της (Χ2) προσφέρεται σε απόδοση 1,89 στη Goalbet.