Ανοιχτό ματς στο ντέρμπι

Γιάμπλονετς-Μλάντα Μπόλεσλαβ (19/2/2021, 17:00) Τσεχία 1 Λιγκ

Πρόκειται για τοπικό ντέρμπι, με τις δύο πόλεις να απέχουν λιγότερο από 50 χιλιόμετρα. Υπάρχει κάποια αντιπαλότητα, που προέρχεται από το στάτους των πόλεων (η Μλάντα Μπόλεσλαβ έχει μεγαλύτερο πρεστίζ), αλλά όχι μίσος.

Όπως φαίνεται και στη βαθμολογία, οι δύο ομάδες διανύουν τελείως διαφορετική σεζόν, παρά το ότι ποιοτικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η Γιάμπλονετς βρίσκεται στην 3η θέση, θεωρητικά κυνηγάει τη Σπάρτα Πράγας, αν και υποχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των δύο συνεχόμενων ηττών που έκανε εκτός έδρας. Κι αν αυτή από τη Σλάβια θεωρείται αναμενόμενη (3-0), αυτή από τη Μπάνικ Οστράβα (2-1) πόνεσε. Διότι και τα δύο γκολ της αντιπάλου ήλθαν από πέναλτι. Είναι προφανές ότι η Γιάμπλονετς επιδιώκει τη νίκη που θα την κρατήσει στην τριάδα. Και θα της επιτρέψει να κοιτάζει προς τα πάνω.

Γεμάτα ματς και ανοιχτά

Η Μλάντα έχει κατρακυλήσει κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού, αφού στο 2021 δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Στα τέσσερα ματς της έχει 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Οι ισοπαλίες έγιναν στα εντός έδρας παιχνίδια, η ήττα με το οριακό 1-0 στην Πράγα από τη Σπάρτα. Στο τελευταίο της, πάντως, έδειξε σημάδια της ποιότητάς της, αφού πήρε 2-2 από την Βικτόρια Πλζεν. Μάλιστα ενώ έχανε από το 4’ κατάφερε να το γυρίσει και ισοφαρίσει στο 86’.

Η παράδοση των αναμετρήσεών τους στο Γιάμπλονετς δείχνει γεμάτα ματς και ανοιχτά. Η Μλάντα Μπόλεσλαβ έχει τρία διπλά, η Γιάμπλονετς δύο άσους. Όλα τα ματς έληξαν over 2,5. Στον πρώτο γύρο η Μλάντα Μπόλεσλαβ μετά από εξαιρετική εμφάνιση νίκησε 2-0.

Η συνέχεια αυτού του σερί των Over 2,5 μόνο απίθανη δεν είναι και τιμάται στο 1,84 στη Goalbet.