Κύπρος: Δεν μετράνε σωστά το μομέντουμ

Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα (16/1/2021,18:30) Κύπρος Α Κατηγορία

Ένα βαρωσιότικο ντέρμπι έχει πάντα τη δική του φόρτιση. Πόσο μάλλον τώρα. Στις 17 Οκτωβρίου η Νέα Σαλαμίνα και η Ανόρθωση έπαιξαν για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά, και η «Κυρία» έφτασε σ’ ένα άνετο 4-1. Έναν μήνα αργότερα, η πόλη-φάντασμα άνοιξε για βόλτες, παρουσία του ίδιου του Ερντογάν. Ο σημερινός αγώνας μεταξύ τους είναι ο πρώτος μετά τις εξελίξεις αυτές, που τότε είχαν προκαλέσει την έκδοση επίσημων ανακοινώσεων διαμαρτυρίας και από τα δύο σωματεία.

Η διαφορά τους δεν είναι μόνο αυτή, βέβαια. Η Ανόρθωση μπορεί ακόμα να διεκδικεί μέχρι και την πρωτιά στην κανονική περίοδο, ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα καθοδηγείται πλέον το τελευταίο τρίμηνο από τον Σάββα Δαμιανού. Με τον Πάμπο Χριστοδούλου, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν, η Νέα Σαλαμίνα είχε ρεκόρ 1-0-5 και είχε καθηλωθεί στην τελευταία θέση. Ο Δαμιανού την έχει σε ρεκόρ 7-3-2 σε επίσημα ματς. Aπό τις 22/12 και μετά μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με συνολικά γκολ 11-5.

Μαζί και το 2022!

Αυτά τα αποτελέσματα οδήγησαν τη διοίκηση στο να του ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο. Όπως ανακοινώθηκε στα μέσα της εβδομάδα, ο Δαμιανού θα συνεχίσει και τη σεζόν 2021-22. Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε όχι μόνο να σωθεί (κατά 99%), αλλά πλέον διεκδικεί και εξάδα!

Χωρίς άγχος, λοιπόν, στο ντέρμπι. Το οποίο, βέβαια, αριθμητικά μόνο ντέρμπι δεν θυμίζει. Ρεκόρ 16-7-0 για την Ανόρθωση ως γηπεδούχος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με συνολικά γκολ 50-17. Στον αριθμό των γκολ, όμως, οι μπουκ φαίνεται ότι δεν έχει εκτιμήσει σωστά το μομέντουμ της φιλοξενούμενης.

Το over 2,5 σε απόδοση 2,00 στον Stoiximan έχει πραγματική αξία.