Η επιστροφή του Αυγουστή

Απόλλων Λεμεσσού-ΑΕΚ Λάρνακα (9/2/2021,19:00) Κύπρος Α΄Κατηγορία

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Σοφρώνης Αυγουστή θα κληθεί να αντιμετωπίσει το… δημιούργημά του. Ο 43χρονος τεχνικός της ΑΕΚ Λάρνακας, καλώς ή κακώς, έχει συνδέσει το όνομά του όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά σαν προπονητής του Απόλλωνα και ο άνθρωπος που τον αναμόρφωσε σε πρωταγωνιστή την τελευταία τετραετία.

Ο Αυγουστή ανέλαβε τον Απόλλωνα το 2016, ως υπηρεσιακός. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, βέβαια. Η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στα προσεχή ματς, με επιστέγασμα την κατάκτηση του κυπέλλου, τον καθιέρωσε στον πάγκο. Απ’ όφου έφυγε στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από μια σκληρή εντός έδρας ήττα από την Καρμιώτισσα.

Γνωρίζει τα πάντα

Έμεινε άνεργος μόνο για μερικές μέρες. Η ήττα της ΑΕΚ από τον… Απόλλωνα έφερε την απόλυση του Ισπανού Καρίγιο και η ΑΕΚ προτίμησε την λύση του Αυγουστή. Στο πρώτο του ματς (για το κύπελλο) η ΑΕΚ ηττήθηκε από την ΑΕΛ, όμως από τότε και σε 13 ματς έχει ένα αξιοπρόσεκτο ρεκόρ 6-4-3, που έχει σταθεροποιήσει την ΑΕΚ στην 5η θέση.

Δεν χρειάζεται καν… εσωτερική πληροφόρηση ο Αυγουστή. Ξέρει τα πάντα για τους μέχρι πρότινος παίκτες του. Το «Τσίρειο» το’ χει συνηθίσει. Έχει, προφανώς, και σημαντικό κίνητρο. Το ζήτημα είναι αν μπορεί. Οι δύο ομάδες δεν έχουν τις μεγάλες διαφορές που «φαίνονται στις αποδόσεις».

To X2 σε απόδοση 1,82 (Bwin) έχει σίγουρα αξία.