Ποιος θα “ανοίξει” το ματς;

Σλάβεν Μπελούπο – Ριέκα (17/3/2021, 18:00) Κροατία 1. HNL

Οι δύο ομάδες θα παίξουν το δεύτερο ματς μεταξύ τους σε πέντε μέρες. Την περασμένη Παρασκευή αγωνίστηκαν στη Ριέκα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωπες στην Κοπρίβνιτσα για τον αγώνα της 16ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί. Το ματς εκείνο έληξε 1-1, η Ριέκα προηγήθηκε στο 52’, η Σλάβεν ισοφάρισε στο 75’.

Για την οικονομία του πρωταθλήματος, το ματς έχει ενδιαφέρον μόνο για την γηπεδούχο. Η οποία παραδοσιακά στηριζόταν στην έδρα της για να παίρνει βαθμούς και να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Την σεζόν 2020-21, όμως, έχει παροιμιώδη αναποτελεσματικότητα. Μόλις δύο ματς έχει καταφέρει να κερδίσει και το συνολικό της ρεκόρ είναι 2-4-5. Αντίθετα, εκτός έδρας έχει πάρει περισσότερους βαθμούς (13 έναντι 10) σε ένα ματς περισσότερο.

Αλλαγή προπονητή για το κύπελλο

Η Ριέκα ουσιαστικά διανύει μια χαμένη σεζόν, όσον αφορά το πρωτάθλημα. Με 33 βαθμούς ούτε θα κινδυνέψει φυσικά, αλλά ούτε και μπορεί να καλύψει στους αγώνες που απομένουν μια τεράστια διαφορά 15 βαθμών που τη χωρίζει από την 3η θέση. Ο στόχος της είναι το κύπελλο, αλλά ο ημιτελικός με την Ίστρα αργεί ακόμα (7/4). Η αλλαγή προπονητή, με τον πρώην προπονητή της Λοκομοτίβα Γκόραν Τόμιτς να αναλαμβάνει στις αρχές Μαρτίου, εκεί αποσκοπεί, και στη γενικότερη αναδιοργάνωση της ομάδας για του χρόνου.

Ο Τόμιτς ακόμα μαθαίνει και πειραματίζεται. Η Σλάβεν ψάχνει βαθμούς και λόγω του κακού σερί της σίγουρα δεν θα’ ναι αυτή που θα επιδιώξει να «ανοίξει» το ματς. Η επιλογή του under 2,5 προσφέρεται σε απόδοση 1,75 στη Novibet.