Ποτέ «διπλό» στην ιστορία τους

Ποτέ «διπλό» στην ιστορία τους

Μαλάουι – Ουγκάντα (29/03/2021, 19:00) Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Το Μαλάουι με νίκη σήμερα απέναντι στην Ουγκάντα προκρίνεται στα τελικά της διοργάνωσης. Δεν έχει σημειωθεί ποτέ «διπλό» στην ιστορία τους.

Οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα απόψε. Με την επιστροφή τους στις νίκες εκτός έδρας επί του Νοτίου Σουδάν, βρέθηκαν δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή κι έναν από τη δεύτερη Ουγκάντα.

Ταυτόχρονα αυτή η νίκη αποδείχθηκε «πύρρειος», καθώς ο Μουκέ Μουάσε δε θα έχει στη διάθεσή του τον ποιοτικότερο παίκτη της ομάδας. Ο βασικός επιθετικός Γκαμπαντίνο Μχάνγκο (55/12) συπλήρωσε κάρτες και θα λείψει λόγω τιμωρίας, από αυτή την κομβική συνάντηση.

Ποτέ «διπλό» στην ιστορία τους

Το… παράδοξο ανάμεσα στο ζευγάρι, είναι ότι δεν έχει σημειωθεί ποτέ «διπλό» στην ιστορία τους ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι μετράνε δύο σερί νίκες σε επίσημα, ενώ υπάρχουν τρεις ισοπαλία και μία νίκη για τους γηπεδούχους (και φιλικές αναμετρήσεις).

Στην Ουγκάντα η απομάκρυνση του τεχνικού ΜακΚίστρι δε φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα την ομάδα. Στο ντεμπούτο του Μαριμπού ήταν αρκετά καλή, όμως έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τη Μπουργκίνα Φάσο.

Για το ματς ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δεν υπολογίζει τον καλό μέσο Χαλίντ Λούτσο (57/2), ο οποίος έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι η Ουγκάντα είναι χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις.

«Πόλεμος» με φόντο την πρόκριση για μία από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι θα το κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Η Ουγκάντα παίζει για δύο αποτελέσματα και θα περιμένει με υπομονή για να χτυπήσει στην κόντρα. 1Χ & Goal με 3,30 στη Betshop.