Κόπα Άφρικα: Καταγγελία για σκάνδαλο με τα τεστ κορωνοϊού

Καταγγελία

Δεν έφτανε η πανδημία, ελάχιστες ώρες πριν τη σέντρα του Κόπα Άφρικα είχαμε καταγγελία. Αφορούν σε σκάνδαλο με τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Σήμερα (9/1) στις 18:00 ξεκινάει κάτω από αντίξοες συνθήκες το 33ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Πρώτη αναμέτρηση αυτή του Καμερούν με τη Μπουρκίνα Φάσο.

Το «παιχνίδι» ξεκίνησε… νωρίτερα. Λίγες ώρες πριν τη σέντρα ο αρχηγός της Μπουρκίνα Φάσο, Μπερτράντ Τραορέ και ο βοηθός προπονητή, Φίρμιν Σανού έκαναν καταγγελία για σκάνδαλο από τη διοργανώτρια με τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Καταγγελία για σκάνδαλο

Στη συνέντευξη Τύπου ο παίκτης της Άστον Βίλα και ο βοηθός προπονητή χαρακτήρισαν ως «σκανδαλώδη» τα όσα βίωσαν και πέρασαν ώστε να γίνουν τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

«Tη Παρασκευή (7/1) το πρωί εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο μια ιατρική ομάδα για να μας κάνει τεστ. Η CAF μας ενημέρωσε πως δεν ήταν απεσταλμένοι της και έτσι αρνηθήκαμε να τα κάνουμε. Περιμέναμε το απόγευμα πριν τη προπόνηση το επιτελείο για να γίνουν τα τεστ, όμως ήρθαν στις 11 το βράδυ», ανέφερε ο βοηθός Σανού.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Μπουρκίνα Φάσο τόνισε. «Αντί να μας κάνουν PCR το πρωί για να είμαστε μέσα στην προθεσμία των 48 ωρών μας ανάγκασαν να κάνουμε τεστ αντιγόνου (rapid). Σήμερα (8/1) το πρωί μας ενημέρωσαν πως έχουμε τέσσερα ή πέντε κρούσματα».