Κόπα Άφρικα: Εκτός διοργάνωσης ο γκολκίπερ της Ακτής Ελεφαντοστού λόγω ντόπινγκ

γκολκίπερ

Χωρίς τον βασικό της γκολκίπερ θα παραταχθεί η Ακτή Ελεφαντοστού στην πρεμιέρα της στο Κόπα Άφρικα σήμερα (12/1) απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα.

Ο λόγος είναι ότι ο Σιλβέν Γκμποχούο, αποκλείστηκε από τη FIFA λόγω ντόπινγκ. Ο 33χρονος τερματοφύλακας βρέθηκε θετικός στη διεγερτική ουσία, τριμεταζιδίνη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ την περιέχει στις απαγορευμένες ουσίες.

Εκτός διοργάνωσης ο γκολκίπερ

Η ανακοίνωση έγινε από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιθιοπίας την παραμονή της διοργάνωσης. Οι Ιβοριανοί αποφάσισαν να τον συμπεριλάβουν κανονικά στην αποστολή της ομάδας. Με μία μικρή ελπίδα να αλλάξει η απόφαση μετά την αναφορά ότι αυτό οφειλόταν σε οφθαλμική θεραπεία που έκανε ο παίκτης.

Ο κόουτς της Ακτής Ελεφαντοστού, Πατρίς Μπομέλ τόνισε. «Στις αρχές του περασμένου έτους ζητήσαμε από τον Σιλβέν να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως κάνουν συχνά οι τερματοφύλακες. Το έκανε στην Αμπιτζάν. Ο γιατρός που τον εξέτασε συνταγογράφησε τα φάρμακα. Ο Σιλβέν πήρε το φάρμακο τον Μάρτιο, αλλά από τότε το σταμάτησε. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στις 27 Δεκεμβρίου. Υπήρχαν ίχνη της ουσίας στα ούρα του. Δώσαμε τη συνταγή».