«Αντίο» στο εκτός έδρας γκολ και σκέψεις για Final – 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Αντίο» στο εκτός έδρας γκολ

Το ποδόσφαιρο όπως το μάθαμε οι περισσότεροι αλλάζει. Η Επιτροπή διοργανώσεων της UEFA… λέει «αντίο» στο εκτός έδρας γκολ και πλέον μένει η έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής απομένει για την κατάργηση του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ, σύμφωνα με τον Μάρτιν Ζίγκλερ των Times του Λονδίνου.

«Αντίο» στο εκτός έδρας γκολ

Η Επιτροπή διοργανώσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποφάσισε χθες (Παρασκευή), να μην ισχύει το κριτήριο μετά από 56 χρόνια. Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20. 01 δεν ξεκίνησε τώρα. Το τελευταίο διάστημα απλά εντάθηκε με τα άδεια γήπεδα και τις ουδέτερες έδρες λόγω του κορονοϊού.

Το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων (δεν υπάρχει πια) και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την άμεση εφαρμογή (από την νέα κιόλας σεζόν) γεγονός που θα φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο, σε σχέση με όσα γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Σκέψεις για Final – 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Τσέφεριν με συνέντευξή του στη “L’ Equipe”, τόνισε ότι βλέπει θετικά την προοπτική του Final – 4 στο Champions League. Θα γίνεται σε μία πόλη, και θα έχει διάρκεια μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της UEFA σε μια από τις ατάκες του τόνισε. «Είμαι υπέρ του Final-4 στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Το σενάριο το οποίο εξετάζει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι να κάνει ένα διήμερο, παρεμφερές με αυτό του Super Bowl. Θα περιλαμβάνει και συναυλίες και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις και γι’ αυτό να επεκταθεί η διάρκειά του στη μια εβδομάδα.

Η κουβέντα για το Final-4 στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι κάτι καινούργιο. Το περσινό Final-8 που έγινε στην Μπαρτσελόνα λόγω κορονοϊού, ήταν αυτό που έδωσε το έναυσμα για τις συζητήσεις για την αλλαγή του format της τελικής φάσης του μεγαλύτερου διασυλλογικού θεσμού.