Διπλό κίνητρο η Άρντα

Μπερόε – Άρντα Κάρτζαλι (7/5/2021, 17:30) Βουλγαρία PFC

Το ματς είναι για τη φάση των πλέι οφ τίτλου του πρωταθλήματος Βουλγαρίας, όπου απονέμονται και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Μια ματιά στη βαθμολογία δείχνει ότι και οι δύο ομάδες δεν έχουν ιδιαίτερες ελπίδες. Η Μπερόε ξεκίνησε από την 6η θέση και πλέον δεν έχει ούτε μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση. Η Άρντα βρίσκεται στο -8 από την 3η θέση. Θεωρητικά προλαβαίνει, αν και στο πρώτο της ματς ηττήθηκε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Σόφια με γκολ στο 88’.

Δεν είναι, όμως, ένα αδιάφορο ματς. Κι αυτό διότι η Άρντα έχει κίνητρο να κρατήσει την 4η θέση, στην οποία βρίσκεται τώρα, ώστε να έχει την ευρωπαϊκή της εκπροσώπηση… δίπορτη!

Κύπελλο ή 4η θέση

Η Άρντα παίζει τελικό κυπέλλου στις 19/5 με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου προφανώς θα τα δώσει όλα για τον πρώτο της τίτλο, όμως βρίσκεται στο +7 από την ΤΣΣΚΑ 1948 με ένα παιχνίδι περισσότερο και την αντιμετωπίζει την προσεχή Τρίτη 12/5. Αν κατακτήσει το κύπελλο, παίρνει το εισιτήριο ως κυπελλούχος. Αν ηττηθεί, τότε «ανοίγει» και η 4η θέση στην Ευρώπη μέσω του πλέι οφ για το Κόνφερανς Λιγκ.

Η λογική λέει ότι η Άρντα θα σκέφτεται τον τελικό του κυπέλλου, εξ ου και οι αποδόσεις των μπουκ που δίνουν ξεκάθαρο φαβορί τη Μπερόε. Το κίνητρο της Άρντα, όμως, να καθαρίσει την 4η θέση πριν το μεγάλο ματς και το πρόσφατο παρελθόν των αναμετρήσεων με τη Μπερόε (4/4 νίκες ανεξαρτήτως έδρας!) δίνουν αξία στο Χ2. Το βρίσκουμε σε απόδοση 1,85 στη Bet365.