Θα της κάνει και δεύτερη «κηδεία»;

Γκουαρανί – Ζουβεντούδε (30/01/2021,) Βραζιλία Σέριε Β

H Ζουβεντούδε παίζει στην έδρα της Γκουαρανί, της ομάδας που την… έριξε στην τρίτη κατηγορία το 2009, αναζητώντας τη νίκη που θα τη φέρει στα «σαλόνια» έπειτα από δεκατρία χρόνια!

Θρίλερ στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Βραζιλίας! Αν η Ζουβεντούδε κερδίσει, θα πανηγυρίσει την επιστροφή της στη Σέριε Α, από την οποία υποβιβάστηκε το 2007. Αυτή τη στιγμή είναι τέταρτη στην κατάταξη αλλά για να εξασφαλίσει το τελευταίο εισιτήριο ανόδου, πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Διαφορετικά, θα επιτρέψει στις Μασέιο (έχει έναν πόντο λιγότερο) και Αβαΐ (τρεις πίσω) να την απειλήσουν. Η πρώτη παίζει στην αδιάφορη Ναούτικο, η δεύτερη στην πρωτοπόρο (και ήδη προβιβασμένη) Αμέρικα Μινέιρο.

Η ομάδα του Πιντάδο έχει υποστεί μία από τις πιο οδυνηρές ήττες της ιστορίας της στο «Brinco de Ouro». Εκεί είχε αντιμετωπίσει την Γκουαρανί στην τελευταία αγωνιστική της Β’ Βραζιλίας, τη σεζόν 2009. Ήθελε –όπως και τώρα- θετικό αποτέλεσμα για να μείνει στην κατηγορία. Τότε –όπως και τώρα- η αντίπαλός της ήταν βαθμολογικά αδιάφορη καθώς είχε «κλειδώσει» την άνοδό της. Ωστόσο, η Γκουαρανί επικράτησε 2-1 και η Ζουβεντούδε έπεσε! Μάλιστα, την επόμενη σεζόν υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία!

Ένας πόντος σε έξι ματς για την Γκουαρανί

Επιστροφή στο 2021. Η Γκουαρανί δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ είχε και θέματα με κορωνοϊό. Καταγράφει τέσσερις σερί ήττες, απέσπασε μόλις έναν βαθμό σε έξι ματς και πλέον δεν έχει κανέναν στόχο. Μέχρι πρότινος διεκδικούσε και η ίδια την άνοδο. Ωστόσο, εντός έδρας είναι υπολογίσιμη.

Η Ζουβεντούδε εκτός έδρας είναι κακή. Καταγράφει μόνο ήττες σε πέντε εξόδους καθώς πέρασε διάστημα κρίσης, με συνέπεια να χάσει πολύτιμο έδαφος. Και πάλι, όμως, έχει τη δυνατότητα να πάρει αυτό που θέλει. To κίνητρο σε ένα τέτοιο ματς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο ύψος ο ενθουσιασμός και του κόσμου, πολλοί συνόδεψαν την αποστολή στο αεροδρόμιο με πομπή από μοτοσικλέτες.

Αν η Γκουαρανί ήταν σε καλύτερη κατάσταση, θα άξιζε την κόντρα. Όμως, δεν πείθει. Για τη Ζουβεντούδε η πιο μεγάλη ώρα –των δεκατριών τελευταίων ετών- είναι τώρα! Στο αξιοπρεπές 1,83 το «διπλό» στην Interwetten.