Σάο Πάολο: Ρεκόρ πενταετίας με εκατό γκολ

Ρεκόρ πενταετίας στο σκοράρισμα πέτυχε η Σάο Πάολο, η οποία στην τρέχουσα σεζόν έφτασε τα εκατό γκολ.

Η πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Βραζιλίας σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία. Σε σύνολο 56 παιχνιδιών σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Κόπα Λιμπερταδόρες, Κόπα Σουνταμερικάνα, Πρωτάθλημα Παουλίστα), έχει σημειώσει εκατό τέρματα (μέσος όρος 1,78 γκολ ανά ματς). Πρόκειται για εντυπωσιακή άνοδο στον τομέα της αποτελεσματικότητας σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν όταν σημείωσε μόλις 56 γκολ σε σύνολο εξήντα αναμετρήσεων (μ.ο. 0,93).

Αναλύοντας τους παραπάνω αριθμούς, 81 από τα εκατό τέρματα σημειώθηκαν μέσα από την περιοχή, 41 από… αέρος και τριάντα από στατικές φάσεις (εκ των οποίων δώδεκα από φάουλ, επτά με πέναλτι).

Τρία τα… κανόνια

Επιπλέον, τρεις παίκτες έχουν πετύχει τα 47 από τα εκατό τέρματα. Ο Μπρένερ έχει 22, ο Λουτσιάνο δεκαπέντε και ο Πάμπλο έντεκα. Πάντως, ο δεύτερος, που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Πρωτάθλημα, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, η Σάο Πάολο έχει ακόμη εννέα ματς στο Πρωτάθλημα ώστε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την επίδοσή της και να ξεπεράσει τα 109 τέρματα του 2015, που αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ των τελευταίων ετών.