Γκολ ενάντια στο… νανούρισμα!

Ζελέζνιτσαρ – Σαράγεβο (1/3/2021, 18:30) Βοσνία Πρέμιερ Λίγκα

«Κατά τη γνώμη μου αυτό το παιχνίδι δεν θα’ πρεπε να καταχωρηθεί στα ντέρμπι. Ήταν ένα νανούρισμα. Όταν δεν υπάρχει κόσμος να σε ξυπνήσει, νομίζεις ότι παίζεις στην αυλή του σπιτιού σου». Αν μη τι άλλο, ο προπονητής της Ζελέζνιτσαρ Ομάρ Όσιμ πήρε την… ευφράδεια του πατέρα του, του Ίβιτσα, που είναι πολύ γνωστός (και αγαπητός) στο ελληνικό κοινό. Τα είπε αυτά μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου της Ζελέζνιτσαρ με τη Σαράγεβο, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1.

Το παραδοσιακό ντέρμπι του Σαράγεβο, είναι αλήθεια, έχει άλλη χάρη για τους ουδέτερους με κόσμο στην εξέδρα. Στην ρημαγμένη από τον COVID-19 Βοσνία δεν επιτρέπoνται οπαδοί. Θα επηρεάσει αυτό τους παίκτες; Αναμφίβολα, κανείς δεν ξέρει όμως σε ποιο βαθμό. Ούτως ή άλλως είναι κι ένα ματς πολύ «θολό», δεδομένου ότι είναι το πρώτο επίσημο που δίνουν οι ομάδες στο 2021. Έχουν να αγωνιστούν για το πρωτάθλημα από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Χωρίς νίκη λέει αντίο στον τίτλο

Η Ζελέζνιτσαρ βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση. Όντας 9 βαθμούς πίσω από την Σαράγεβο και με 14 ματς να απομένουν, ξέρει ότι αν δεν το πάρει το παιχνίδι θα πρέπει να αποχαιρετήσει την υπόθεση τίτλος. Δεν έχει νόημα να περιμένει στην άμυνα.

Υπάρχει έντονη… κουλτούρα σκοραρίσματος στα ντέρμπι. Πέρα από το 1-1 του περασμένου Νοεμβρίου, τα προηγούμενα έξι παιχνίδια τους έληξαν πάνω από το όριο των 2,5 γκολ. Σε αυτά τρεις φορές επικράτησε η Ζελέζνιτσαρ, δύο η Σαράγεβο και ένα έληξε ισόπαλο.

Αν μη τι άλλο, η απόδοση του over 2,5 που τη βρίσκουμε στο 1,85 στη Goalbet έχει σημαντικό ενδιαφέρον.