Παγωνιά στη Φλάνδρα, κόντρα σε φαβορί-παράδοση

παγωνιά στη Φλάνδρα

Κορτράικ – Σταντάρ Λ. (09/02/21, 21:450), Βέλγιο Κύπελλο

Το σημερινό πρόγραμμα του βελγικού Κυπέλλου ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Κορτράικ – Σταντάρ. Οι αποδόσεις δίνουν φαβορί τη φιλοξενούμενη, η παράδοση δείχνει μεγάλο αμφίσκορο. Όμως, επικρατεί παγωνιά στη Φλάνδρα κι αυτό αλλάζει όλα τα δεδομένα.

Παγωνιά στη Φλάνδρα

Οι κακές καιρικές συνθήκες που «ταλαιπωρούν» την κεντρική Ευρώπη τις τελευταίες μέρες ίσως παίξουν ρόλο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, την ώρα του αγώνα, η θερμοκρασία θα είναι στους -7ο, με πραγματική αίσθηση τους – 13ο. Τσουχτερό κρύο, αλλά μάλλον χωρίς χιονόπτωση. Το γήπεδο ήταν καλυμμένο με χιόνι, όμως το πρωί καθαρίστηκε (φωτό). Ο αγωνιστικός χώρος πάντως, θα είναι και παγωμένος, αλλά και σε κακή κατάσταση.

Ένα ζευγάρι με πολλά γκολ

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η Σταντάρ φιλοξένησε την Κορτράικ για το πρωτάθλημα και τη νίκησε με 2-1. Η φιλοξενούμενη «απάντησε» στις 16 Δεκεμβρίου, όταν επικράτησε με το ίδιο σκορ, στο ματς του β’ γύρου. Γενικώς, τα μεγάλα «αμφίσκορα» στο συγκεκριμένο ζευγάρι, μοιάζουν με… στάνταρ! Στα έξι πιο πρόσφατα ματς τους, μέσα-έξω και στα οχτώ από τα εννιά τελευταία συνολικά, σημειώθηκε GG & O 2,5. Επίσης, αυτή είναι μία επίδοση που «βγαίνει» συχνά στα παιχνίδια των δύο ομάδων… γενικώς. Αμφότερες έχουν 13 στα 26 GG & O 2,5 (ακριβώς τα μισά δηλαδή).

Λίγο άδικες οι αποδόσεις

Ο ΜΠΟΥΚ δίνει το προβάδισμα στη φιλοξενούμενη, κάτι που ίσως να είναι λίγο άδικο. Γιατί, μπορεί η Σταντάρ να βελτιώθηκε πάρα πολύ, μετά την αλλαγή προπονητή τα Χριστούγεννα, όμως στα τελευταία παιχνίδια της βγάζει λίγη κούραση. Επιπλέον, σήμερα δεν θα έχει κι έναν από τους κορυφαίους παίκτες της, τον τερματοφύλακα Μποντάρ. Επιπλέον, η Κορτράικ βρήκε ξανά τα πατήματά της, μετά την έλευση του προπονητή Λούκα Έλσνερ. Υπό τις οδηγίες του (έστω κι από την… καραντίνα) η ομάδα έκανε το «δύο στα δύο». Νίκησε εκτός τις Λόμελ (3-1) και Μουσκρόν (3-0), για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα, αντίστοιχα.

«Σύμμαχος» η ιστορία

Στις 11 Νοεμβρίου του 2011, η Σταντάρ νίκησε 2-0 μέσα στο γήπεδο της Κορτράικ. Αυτή ήταν και η μοναδική στις οχτώ τελευταίες της «επισκέψεις» εκεί. Η γηπεδούχος, εκτός των άλλων λοιπόν, έχει και ως «σύμμαχο» την ιστορία.

Η διακύβευση του αγώνα είναι μεγάλη και για τις δύο ομάδες. Αμφότερες και κυρίως η Κορτράικ ψάχνουν τη διάκριση μέσω Κυπέλλου. Γι’ αυτό και θα είναι πολύ προσεκτικές. Επιπλέον, η παγωνιά ίσως επηρεάσει τις προσπάθειες των παικτών.

Ποντάρισμα στη γηπεδούχο, κόντρα στο φαβορί (Σταντάρ). Επιλογή τα λίγα γκολ, κόντρα στην παράδοση. Το 1Χ (ΔΕ) & U 3,5 προσφέρεται στο «2,15» στην pamestoixma.