Εκδίκηση στο πρωτάθλημα

Ζίρα – Νέφτσι Μπακού (25/2/2021, 14:00) Αζερμπαϊτζάν Πρέμιερ Λιγκ

Δεν έχουν περάσει ούτε 20 μέρες που οι δύο αυτές ομάδες συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο. Επαναληπτικός του κυπέλλου ήταν τότε, η Ζίρα είχε νικήσει (απρόσμενα) στο πρώτο ματς με 1-0. Κλήθηκε να το υπερασπιστεί σ’ ένα ματς με πολλή ένταση. Η Νέφτσι είχε περισσότερες ευκαιρίες και 60% κατοχή, όμως γκολ δεν βρήκε. Το παιχνίδι έληξε 0-0 και η Ζίρα, μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο ποδόσφαιρο του Αζερμπαϊτζάν, πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το σημερινό ματς η Νέφτσι έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες, επί της Καραμπάγκ (2-1) και της Γκαμπάλα (1-0). Κυριότερη, βέβαια, η πρώτη, στο ντέρμπι της χώρας, που της έδωσε αέρα τριών βαθμών στην κορυφή. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν περάσει δύο γύροι πρωταθλήματος και η Νέφτσι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Χωρίς απώλειες να σπάσει το σερί

Μένουν ακόμα 12 ματς (κι ένα με την Καραμπάγκ). Σε απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι αν η Νέφτσι δεν έχει άλλη απώλεια, θα πανηγυρίσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια απόλυτης κυριαρχίας της Καραμπάγκ. Σε μία χρονιά, θυμίζουμε, που για τη χώρα θεωρείται ιστορική, λόγω του πρόσφατου νικηφόρου πολέμου με την Αρμενία.

Η Ζίρα, από τη στιγμή της πρόκρισής της, έμεινε σε δύο ισοπαλίες με τις δύο ουραγούς της λίγκας, τη Σαμπάχ και την Κέσλα, μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2). Έλλειψη συγκέντρωσης; Πιθανόν. Θεωρητικά δεν βρίσκεται μακριά από την κορυφή η Ζίρα, αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τόσο απαιτητικό πρόγραμμα χωρίς απώλειες. Φαίνεται να ικανοποιείται με την 3η θέση (που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο).

Η νίκη της Νέφτσι Μπακού σε «ασφαλές» στοίχημα χωρίς ισοπαλία (draw no bet) προσφέρεται στο 1,71 στη Winmasters.