Αυστρία: Τελευταία αγωνιστική – Το “ιδιαίτερο” πρώτο κριτήριο των ισοβαθμιών

Τελευταία αγωνιστική για σήμερα στην Αυστρία με το βλέμμα να πέφτει σε ένα και μόνο παιχνίδι. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυσή του, όμως, πάμε να δούμε τα σενάρια των πλέι οφ της τελευταίας αγωνιστικής.

Βόλφσμπεργκερ – Στουρμ Γκρατς: Η Βόλφσμπεργκερ θέλει νίκη και ήττα της Λίντσερ για να πάρει την 4η θέση. Η Στουρμ θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ραπίντ για να κλέψει την 2η θέση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ραπίντ – Λίντσερ: Η Ραπίντ θέλει τουλάχιστον ίδιο αποτέλεσμα με την Στουρμ για να πανηγυρίσει την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λίντσερ έστω την ισοπαλία για την 4η θέση του Κόνφερενς Λιγκ. Αν ισοβαθμήσει με την Βολφσμπέργκερ μένει 5η.

Σάλτσμπουργκ – Βάττενς: Αδιάφορο βαθμολογικά.

Ιδιαίτερο το πρώτο κριτήριο ισοβαθμιών

 Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων στο πρώτο κριτήριο πλεονεκτούν οι ομάδες που μετά το τέλος της κανονικής περιόδου είχαν στρογγυλοποίηση βαθμών προς τα κάτω, έχασαν δηλαδή μισό βαθμό. Για παράδειγμα αν κάποια ομάδα είχε 37 πόντους και έπρεπε να ξεκινήσει με 18,5, εκκίνησε με 18 τα πλέι οφ. Από τις «ενδιαφερόμενες» της τελευταίας αγωνιστικής αφαιρέθηκε μισός βαθμός από τις Ραπίντ, Στουρμ και Βόλφσμπεργκερ. Αν από εκεί και πέρα και οι δύο ομάδες που ισοβαθμήσουν έχει αφαιρεθεί σε αμφότερες μισός βαθμός τότε πηγαίνουμε στα κανονικά κριτήρια που είναι κατά σειρά τα εξής: Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση, περισσότερες νίκες, Περισσότερες νίκες εκτός, Μεταξύ τους αγώνες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σάλτσμπουργκ 48, Ραπίντ 33, Στουρμ 33, Λίντσερ 30, Βόλφσμπεργκερ 27, Βάττενς 23.

Θέλουν γκολ Βόλφσμπεργκερ και Στουρμ

Στο μοναδικό ματς που μας κλείνει το μάτι αμφότερες θέλουν μόνο τη νίκη. Η Στουρμ, βέβαια, είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά είναι δύσκολο η «Βόλφ» που έχει κι αυτή κίνητρο (μικρότερο) να μην αποχαιρετήσει με τουλάχιστον έναν γκολ την σεζόν.  

Το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, αλλά το σκορ να μην πάει πολύ μακριά (δηλαδή goal & under 5,5) πληρώνει 1,84 στη novibet.