Για τον “πατέρα” τους

Σλεφ – Παραντού (26/1/2021,15:30) Αλγερία Λιγκ 1

Η Παραντού, μια ομάδα από τη συνοικία Χιντρά στο Αλγέρι, έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια: Βγάζουμε παίκτες από την ακαδημία και όταν έλθει η ώρα τους πουλάμε σε «μεγαλύτερους» συλλόγους, αν είναι δυνατόν και στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος που ενίσχυσε αυτό το σενάριο είναι ο Πιερίκ Λε Μπερτ.

Ο 50χρονος σήμερα προπονητής βρίσκεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας από το 2016. Προηγουμένως είχε εμπειρία πάνω από 15 χρόνια στο σύστημα υποδομών της Λοριάν, ένα από τα πιο παραγωγικά στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Γεμάτη ταλέντα, αλλά χωρίς εμπειρία

Ο Λε Μπερτ είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι τον ενδιέφερε μόνο η ακαδημία και όχι η πρώτη ομάδα, γι’ αυτό και η Παραντού πορεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια με άλλους προπονητές, γηγενείς και έμπειρους από το πρωτάθλημα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία αγωνιστική, αλλά πάντα πιστή στο πλάνο. Ακόμα και σήμερα, το ρόστερ της ομάδας θυμίζει περισσότερο ομάδα νέων παρά ανδρική. Ένας 29χρονος γκολκίπερ κι ένας 25χρονος σέντερ μπακ είναι οι… παππούδες.

Αυτή τη σεζόν η Παραντού θεωρείται η πιο «ακριβή» ομάδα στην Αλγερία σε (υποθετική, βέβαια) αξία παικτών. Γεμάτη ταλέντο, αλλά χωρίς εμπειρία, ξεκίνησε περίεργα τη σεζόν. Στους 8 πρώτους αγώνες είχε ρεκόρ 1-6-1. Η ήττα της ήταν με το ζόρι, μάλιστα, από την πρωτοπόρο Σετίφ εκτός έδρας με 1-0. Σκόραρε στα 7/9 ματς, αλλά δέχτηκε τουλάχιστον ένα γκολ στα 8/9.

Να δώσει το κάτι παραπάνω

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Χασέν Ζετσί είδε την πίεσή του στον Λε Μπερτ να αποδίδει καρπούς: Ο προπονητής αποφάσισε να αναλάβει την ανδρική ομάδα, για να δώσει το «κάτι παραπάνω». Οι παίκτες, όλοι δικά του «παιδιά», ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Έτσι προέκυψε ένα άνετο 3-0 επί της Σκίκντα, που θα μπορούσε να ήταν και πιο ευρύ.

Σήμερα η Παραντού ταξιδεύει στο Σλεφ, να παίξει με την τοπική ομάδα που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω της στη βαθμολογία. Η Σλεφ στηρίζεται πολύ στα παιχνίδια της εντός, σκοράρει με σταθερότητα.

Το αμφίσκορο στο μεταξύ τους ματς το βρίσκουμε σε απόδοση 2,00 στην Stoiximan.