Μετράει η εμπειρία

Κεντρική Αφρική-Μαυριτανία (30/3/2021, 22:00) Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου των προκριματικών και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σ’ αυτό το ματς. Για τις δύο ομάδες είναι μια ιστορική αναμέτρηση. H γηπεδούχος Κεντρική Αφρική ψάχνει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση σε τελική φάση Κόπα Άφρικα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Μαυριτανία το’ χε καταφέρει για πρώτη φορά την προηγούμενη φορά (2019) και τώρα ψάχνει μια δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή, που θα πιστοποιήσει την αγωνιστική της άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Τα δεδομένα του ματς είναι συγκεκριμένα. Η Κεντρική Αφρική χρειάζεται νίκη, η Μαυριτανία βολεύεται και με την ισοπαλία. Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι στο άλλο ματς του ομίλου (Μαρόκο-Μπουρούντι) δεν θα νικήσουν οι φιλοξενούμενοι.

Άγχος και εμπειρία

Οι Κεντροαφρικάνοι πήραν μια μάλλον απρόσμενη ισοπαλία από το Μπουρούντι την περασμένη αγωνιστική, που τους έδωσε αυτή την τελευταία ευκαιρία. Έπαιξαν αμυντικά και χτύπησαν στην κόντρα, στο τέλος στάθηκαν και τυχεροί. Οι Μαυριτανοί τα’ δωσαν όλα με το ανώτερο Μαρόκο και κράτησαν τον πολύτιμο βαθμό (0-0), εκμεταλλευόμενοι και τη νωχελικότητα της αντιπάλου. Κάτι που είχαν καταφέρει και στο πρώτο ματς στο Μαρόκο, επίσης με 0-0.

Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτές τις αναμετρήσεις, δεν αντιλέγει κανείς. Ωστόσο το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και το άγχος για τους (κατά πλειοψηφία ερασιτέχνες) παίκτες της γηπεδούχου θα είναι πολύ μεγάλο. Οι Μαυριτανοί έχουν την έξωθεν μαρτυρία της καλής εμφάνισης με το Μαρόκο, σημάδι ότι ξέρουν πώς να τρέξουν και να κλείσουν χώρους. Έχουν και την εμπειρία της προηγούμενης φοράς. Δεν θα’ πρεπε να δίνονται τόσο πολύ αουτσάιντερ.

H διπλή ευκαιρία της Μαυριτανίας (Χ2) πληρώνει 1,83 στη Goalbet.