Γιατί να… διευκολύνουν;

Λεσόθο-Σιέρα Λεόνε (27/3/2021, 15:00) Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Αγώνας για τον 12ο όμιλο, ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του ομίλου και δεν έχουν κάνει ακόμα νίκη στον όμιλο. Το Λεσόθο έχει ρεκόρ 0-2-2 και η Σιέρα Λεόνε 0-3-1.

Αυτός ο ένας βαθμός, μαζί και το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στις 30/3 καθορίζει και τις αποδόσεις λόγω βαθμολογικού κινήτρου. Οι μπουκ υπολογίζουν ότι αν η Σιέρα Λεόνε καταφέρει να ξεφύγει σήμερα με το διπλό, μπορεί να έχει στην έδρα της μια τελευταία… πιστολιά. Αν η Μπενίν δε νικήσει τη Νιγηρία αργότερα σήμερα (αγωνίζονται στις 18:00), με μία απλή νίκη παίρνει αυτή τη 2η θέση. Το Λεσόθο με νίκη φτάνει τους 5 βαθμούς, αλλά την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός με τη  Νιγηρία, που είναι άλλου επιπέδου και γενικά δεν κάνει… χάρες.

Μονόπλευρο, θεωρητικά, το ενδιαφέρον, αλλά τα διπλά στην Αφρική σ’ αυτό το επίπεδο σπανίζουν. Ειδικά από τη στιγμή που η Σιέρα Λεόνε θα έχει μεν κάποιους καλούς λεγεωνάριους, αλλά όχι τους καλύτερούς της παίκτες. Το Λεσόθο έχει πολλούς παίκτες που αγωνίζονται εκτός του τοπικού πρωταθλήματος, στη «γειτονική» λίγκα της Νότιας Αφρικής, οπότε ουσιαστικά δεν χρειάστηκε καν ταξίδι για να ενσωματωθούν στην ομάδα.

Υψόμετρο που δυσκολεύει

Συν τοις άλλοις, το ματς θα γίνει στη Μασέρου, σε υψόμετρο 1.650 μέτρων, που δεν είναι βέβαια και… Άνδεις της Νότιας Αμερικής, όμως επηρεάζουν παίκτες που δεν έχουν συνηθίσει.

Το Λεσόθο δεν πρωταγωνιστεί στο αφρικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά ειδικά στην έδρα του έχει μάθει και σε περιφερειακό επίπεδο να αντιμετωπίζει καλύτερες ομάδες (Ν.Αφρική, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια κτλ.) και να μην τους χαρίζεται. Πόσο μάλλον με μια χώρα που βρίσκεται μακριά, δεν υπάρχουν σχέσεις, ούτε και διάθεση για διευκολύνσεις. Θα παιχτεί στα ίσια δηλαδή.

Η νίκη του Λεσόθο σε στοίχημα χωρίς ισοπαλία (dnb) προσφέρεται σε απόδοση 2,00 στη Bet365.