Η πρώτη επιτυχία γράφει ιστορία

Μαυριτανία-Ουγκάντα (20/2/2021, 21:00) Αφρικανικό Πρωτάθλημα U20

Σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Το CAF U20 διεξάγεται με τη συμμετοχή 12 ομάδων, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους. Στα προημιτελικά θα προκριθούν σίγουρα οι δύο πρώτες κάθε ομίλου και οι δύο καλύτερες τρίτες. Σε αυτό στηρίζεται και η επιλογή μας.

Οι επιτυχίες της Μαυριτανίας στο ποδόσφαιρο είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, όπου έγινε μια προσπάθεια να «ανακαλυφθούν» παίκτες με ρίζες από τη χώρα στην Ευρώπη (κυρίως στη Γαλλία), πέρα από κάποια σποραδικά καλά αποτελέσματα δεν υπάρχει κάτι οργανωμένο.

Η χώρα βρίσκεται πολύ χαμηλά στους οικονομικούς δείκτες ακόμα και για τα δεδομένα της Αφρικής. Είναι επιτυχία της και μόνο ότι διοργανώνει αυτό το ραντεβού. Το κατάφερε δεδομένου ότι είναι μια από τις χώρες όπου τα κρούσματα COVID-19 είναι ελάχιστα, κι άλλωστε στη διοργάνωση χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν μόνο δύο γήπεδα.

Με “Χ” εξασφαλίζει τα νοκ-άουτ

Σήμερα είναι ιστορική μέρα για το μαυριτανικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα έχει την ευκαιρία, αν δεν ηττηθεί, να εξασφαλίσει 100% την συμμετοχή της στη φάση των νοκ-άουτ. Αντίπαλός της είναι η Ουγκάντα, μια χώρα πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά μεν, αλλά κι αυτή δεν τη λες υπερδύναμη του αφρικανικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα και γι’ αυτήν είναι η πρώτη συμμετοχή της σε διοργάνωση αυτής της ηλικίας.

Οι δύο ομάδες έφεραν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Έχασαν 1-0 από το Καμερούν και νίκησαν 2-0 τη Μοζαμβίκη. Σε περίπτωση που αναδειχτούν ισόπαλες με οποιοδήποτε σκορ, τότε θα γίνει κλήρωση για το ποια θα καταταχθεί δεύτερη και ποια τρίτη. Πλην όμως, αυτή η κλήρωση θα επηρεάσει μόνο τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά και όχι την πρόκρισή τους, η οποία θα θεωρείται 100% σίγουρη.

Από τη στιγμή που η ισοπαλία εξασφαλίζει και τις δύο ομάδες και το φαβορί είναι η φιλοξενούμενη, έχει νόημα να παίξουμε ότι αμφότερες δεν θα παίξουν και πολύ φανατικά για τη νίκη. Εξαιτίας των συγκυριών περιμέναμε την ισοπαλία πολύ πιο κατεβασμένη από τα επίπεδα που τη βρίσκουμε τώρα. Πληρώνει 3,05 στην Interwetten.