Επιφυλακτικές στο ιστορικό ματς

Κεντρική Αφρική-Γκάμπια (26/2/2021, 21:00) Αφρικανικό Πρωτάθλημα U20

Αυτός είναι ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός της διοργάνωσης και θα διεξαχθεί ανάμεσα στις ομάδες που έκαναν υπερβάσεις για να προκριθούν την 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της Κεντρικής Αφρικής με δύο απανωτά γρήγορα γκολ (5’, 6’) νίκησε το φαβορί Τυνησία με 2-1 και τελικά την ξεπέρασε για να καταταγεί 2η στον 3ο όμιλο. Παράλληλα έστειλε την Τυνησία πάνω στο φαβορί Μαρόκο.

Η Γκάμπια έκανε ακριβώς το ίδιο με τη Γκάνα, αλλά με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9’, όμως με δύο γκολ στα επόμενα 25 λεπτά (16’, 33’) το γύρισε και το κράτησε ως το τέλος. Έτσι κατετάγη κι αυτή δεύτερη στον όμιλο κι έστειλε τη Γκάνα πάνω στο Καμερούν. Οι Γκανέζοι, βέβαια, κατάφεραν να περάσουν το Καμερούν στα πέναλτι χθες το βράδυ.

Μικρές διαφορές και άγχος

Δύο χώρες χωρίς επιτυχίες στο ποδόσφαιρο κονταροχτυπιούνται σ’ αυτό το ζευγάρι. Σε επίπεδο ανδρών η Γκάμπια είναι πιο ψηλά, όμως οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να δίνουν προβάδισμα. Ακριβώς επειδή είναι ένα ιστορικό παιχνίδι και για τις δύο, είναι λογικό να προβλέψει κάποιος ότι θα παρουσιαστούν πολύ περισσότερο αγχωμένες και επιφυλακτικές. Κάτι, άλλωστε, που έγινε και στους προηγούμενους προημιτελικούς, οι οποίοι αφορούσαν πιο έμπειρες ομάδες.

Η ισοπαλία σ’ αυτό το ματς προσφέρεται σε απόδοση 2,93 στη Goalbet.