12Χ: Πρωταθλητές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο κίνδυνος αποκλεισμού της Πορτογαλία από τη φάση των «16» φέρνει τους πρωταθλητές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Μπορεί αυτό να είναι το βασικό θέμα στο εξώφυλλο της 12Χ, όμως υπάρχει πληθώρα θεμάτων γύρω από το Euro 2020. Επίσης όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα πρωταθλήματα που παίζουν αυτή την περίοδο.

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Μπέρδεψε την κατάσταση στον 6ο όμιλο, η ισοπαλία που απέσπασαν οι Ούγγροι από τους Γάλλους. Πλέον το ματς της Γαλλίας με την Πορτογαλία παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Αν χάσουν οι Πορτογάλοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός. Και είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης… Η Γαλλία, λοιπόν, προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία. Λογικά θα περάσει και με ήττα (στις τρεις καλύτερες τρίτες), όμως σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων.

Η Πορτογαλία περνάει με νίκη, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα φτάσει τους τέσσερις βαθμούς κι όλα θα εξαρτηθούν από τη συνολική βαθμολογία των υπόλοιπων ομίλων. Με ήττα μάλλον μένει έξω (δύσκολα θα είναι στις καλύτερες τρίτες).

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τη Γερμανία. Πρόκριση με νίκη, αναμονή με ισοπαλία. Τέλος η Ουγγαρία, προκρίνεται απ’ ευθείας αν νικήσει και χάσει η Πορτογαλία στο άλλο ματς. Αλλιώς θα περιμένει. Σε περίπτωση ισοπαλίας μένει οριστικά εκτός, όπως φυσικά και με ήττα.

Τι χρειάζονται στον 5ο όμιλο

Ο πλέον ισορροπημένος όμιλος του Euro είναι αναμφίβολα ο 5ος, με τις 4 ομάδες που συνθέτουν το εν λόγω γκρουπ να έχουν αρκετές πιθανότητες για να βρεθούν στους «16».

 Ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά η Σουηδία, η οποία χρειάζεται έναν πόντο κόντρα στην Πολωνία για να περάσει, ενώ με νίκη εξασφαλίζει την πρωτιά. Σε περίπτωση που χάσει με σκορ 1-0 (μόνο με αυτό) ή με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά και το Σλοβακία-Ισπανία λήξει ισόπαλο, θα τερματίσει 3η. Σε αυτή την περίπτωση θα περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων.

Η Σλοβακία θέλει μόνο νίκη για να είναι σίγουρα στους «16». Αν φέρει ισοπαλία, τότε θα θέλει νίκη της Σουηδίας ή «Χ» ή νίκη της Πολωνίας μόνο με σκορ 1-0 ή με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά στο άλλο ματς για να περάσει.

Η Ισπανία θα αποκλειστεί αν χάσει, ενώ θα προκριθεί σίγουρα αν νικήσει. Με «Χ», τότε θα θέλει μη νίκη της Πολωνίας για να δει αν θα βρεθεί μεταξύ των 4 καλύτερων τρίτων! Τέλος, η Πολωνία, χρειάζεται μόνο νίκη επί της Σουηδίας για να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις.

Μη χάσετε την 12Χ που κυκλοφόρησε σήμερα, για να διαβάσετε τα κατορθώματα του Πέρισιτς στην 3η αγωνιστική των ομίλων και ακόμα πολλά θέματα!