Ικανές να βρουν δίχτυα

Ιστ Φάιφ – Κλάιντ (1/4/2021, 21:45) Σκωτία Λιγκ 1

Συνεχείς οι υποχρεώσεις για ορισμένες ομάδες στις μικρές κατηγορίες της Σκωτίας, ενώ ακολουθούν και αγώνες Κυπέλλου. Δύο τα παιχνίδια απόψε στη Λιγκ 1 κι αυτό που μας απασχολεί αφορά τη σύγκρουση των Ιστ Φάιφ και Κλάιντ.

Σύμφωνα με τους μπουκ η γηπεδούχος είναι το φαβορί, αν και βάσει όσων βλέπουμε τελευταία δεν θα μπλέξουμε με σημείο. Είναι προτιμότερο να καταφύγουμε σε άλλες λύσεις.

Έχει το εύκολο γκολ εντός έδρας

Η Ιστ Φάιφ φιλοξενήθηκε την Τρίτη από τη Μοντρόουζ και το 3-0 επιβεβαίωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας. Ηττήθηκε, άλλωστε, στις 5/6 φετινές εξόδους της στη Λιγκ 1 (1-0-5) με μοναδική εξαίρεση το 3-1 επί της… Κλάιντ.

Αντίθετα, στο γήπεδό της διατηρεί το αήττητο (4-2-0, στα 5 παιχνίδια σημείωσε από δύο γκολ). Σκόραρε στα 8/9 φετινά εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις κάτι που είναι πιθανόν να επαναλάβει και σήμερα. Ενισχύθηκε, εξάλλου, με τον επιθετικό Σπενς (Στενχάουσμιουρ), ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει ντεμπούτο.

Σκοράρει στα πρόσφατα ταξίδια

Απέναντί της, άλλωστε, θα συναντήσει την ομάδα που διαθέτει το χειρότερο παθητικό της κατηγορίας (24 γκολ σε 11 αγώνες). Αυτός είναι και ο λόγος που η Κλάιντ παραμένει χαμηλά, αν και δείχνει βελτίωση. Η επιστροφή από τη διακοπή συνοδεύτηκε από το 1-3 από την Ιστ Φάιφ, όμως ακολούθησαν διαδοχικές επιτυχίες.

Το συγκρότημα του Ντάνι Λένον παρέμεινε αήττητο σε 3 διαδοχικά ταξίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (2-1-0) σημειώνοντας σε κάθε ένα από δύο τέρματα. Βρήκε δίχτυα στα τελευταία 6 και τα 8/9 πιο πρόσφατα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και δεν βρίσκουμε τον λόγο γιατί να μην το κάνει και τώρα.

Αναμένεται, άλλωστε, να έχει στη διάθεσή του τον πρώτο σκόρερ Γκουντγουίλι (10/6), ο οποίος ξεκουράστηκε στον προηγούμενο αγώνα. Ο 32χρονος φορ θα αγωνιζόταν σε υψηλότερο επίπεδο αν δεν είχε παλαιότερα περιπέτειες με τον νόμο και αποτελεί σημαντική μονάδα στην εμπροσθοφυλακή των φιλοξενούμενων.

Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας θεωρούμε πιθανό να παρακολουθήσουμε μία ανοιχτή αναμέτρηση με φάσεις εκατέρωθεν. Το G/G προσφέρεται στο 1,90 στην Bwin και φαντάζει ως καλή επιλογή.