Μποαβίστα: Η κατάλληλη στιγμή

Μποαβίστα – Μορεϊρένσε (19/02/2021, 22:30) Πορτογαλία 1η κατηγορία

Η Μποαβίστα έδειξε σθένος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στο Ντραγκάο απέναντι στην Πόρτο, πριν της… στερήσει τη νίκη η συντοπίτισσά της στο 82’ (2-2) και πριν γλιτώσει το ολικό έμφραγμα στις καθυστερήσεις, όπου ακυρώθηκε γκολ των «δράκων» μέσω του VAR.

Ήρθε η ώρα

Πλέον, όμως, ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις επιτυχίες, να κάνει αυτό που πρέπει και να υψώσει ανάστημα για την παραμονή, ειδικά από την στιγμή που ακολουθεί πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Βαθμολογικά μπορεί να μην φαίνεται, αλλά επί  Ζεσουάλδο Φερέιρα οι «μαυρόασπροι» έχουν βελτιωθεί αρκετά και “ψήθηκαν” κόντρα στην Πόρτο για τον αποψινό “τελικό”. Ο «προφεσόρ» έχει κάνει πιο επιθετική την Μποαβίστα στα τελευταία παιχνίδια και για να λέμε την αλήθεια έχει μαζέψει λιγότερους βαθμούς απ’ ό,τι κανονικά θα έπρεπε βάσει της εικόνα της.

Πιο άνετη δεν γίνεται η Μορεϊρένσε

Η Μορεϊρένσε από την πλευρά της πάει στο Οπόρτο με ψυχολογία και πολύ μεγάλη άνεση. Ειδικά μετά την ισοπαλία με την Μπενφίκα βρίσκεται πιο κοντά στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψει για την Ευρώπη (υπερβολικό), παρά σε αυτό που θα δώσει μάχη για την παραμονή. Ο Σεάμπρα της έχει δώσει ταυτότητα, αλλά οι παθογένειες του παρελθόντος και τα «λαθάκια» της άμυνας ακόμα υπάρχουν.

Μία ομάδα που θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια, διότι το κίνητρο τη δεδομένη στιγμή της ανήκει εξ ολοκλήρου, αξίζει να ρισκαριστεί για τον άσσο μέσα στην έδρα της σε απόδοση 2,09 στην Stoiximan.