Ξανά μπουκάλι στον Παγιέτ

Ξανά μπουκάλι στον Παγιέτ

Μ’ ένα «ντεζά βου» από την Κυανή Ακτή τελείωσε, με επεισοδιακό τρόπο, η 14η αγωνιστική του «Σαμπιονά» στη Γαλλία. Το ντέρμπι Λυών – Μαρσέιγ διακόπηκε μόλις στο 2ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, ο Παγιέτ πήγε να το εκτελέσει, όμως δέχτηκε ένα μπουκάλι στο κεφάλι και τραυματίστηκε. Οι άνθρωποι της Μαρσέιγ έφυγαν αμέσως για τα αποδυτήρια και σύντομα τους ακολούθησαν κι εκείνοι της Λυών.

Σύλληψη, αλλά όχι επανέναρξη

Στο «Γκρουπάμα Στάντιουμ» επικράτησε αναταραχή για περίπου μία ώρα. Τότε, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως το παιχνίδι θα ξανάρχιζε, αλλά θα υπήρχε οριστική διακοπή σε περίπτωση νέου γεγονότος. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως ο οπαδός που πέταξε το μπουκάλι, συνελήφθη. Οι παίκτες της Λυών βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι έκαναν ζέσταμα. Εκείνοι της Μαρσέιγ δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Είχε γίνει και στην Κυανή Ακτή

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα και στο ματς Νις – Μαρσέιγ, στις 22 Αυγούστου. Τότε, στο 64’ (κι ενώ η Νις ήταν μπροστά με 1-0), ο Παγιέτ δέχτηκε και πάλι μπουκάλι. Όπως και τώρα, είχε πάει να εκτελέσει κόρνερ. Μόνο που, τότε δεν τραυματίστηκε, αλλά εκνευρισμένος πέταξε το μπουκάλι με δύναμη στην εξέδρα. Αυτή η κίνησή του προκάλεσε την οργή των οπαδών της Νις, που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, υπήρξε προπηλακισμός μελών της Μαρσέιγ (παίκτες κι άτομα του προπονητικού επιτελείου). Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά. Ο αγώνας επαναλήφτηκε – από την αρχή – στις 27 Οκτωβρίου, στο κεκλεισμένων των θυρών ουδέτερο «Σταντ ντε λ’ Ομπ» της Τρουά. Έληξε ισόπαλος με 1-1. Ταυτόχρονα η Νις, τιμωρήθηκε με αφαίρεση ενός βαθμού.

Η τύχη του αγώνα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, το προηγούμενο με τη Νις αποτελεί σε μεγάλο βαθμό «οδηγό» για το τι θα συμβεί τώρα. Αν κι αυτήν τη φορά, δεν υπήρξε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.