Να σώσουν την επένδυση τους στη Χέρτα

Να σώσουν την επένδυση τους στη Χέρτα

Στουτγάρδη – Χέρτα (13/02/2021), Γερμανία Μπουντεσλίγκα

Να σώσουν την επένδυση τους στη Χέρτα θέλουν οι ιδιοκτήτες της ομάδας. Τον τελευταίο χρόνο «έσπρωξαν» αρκετό χρήμα για να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα ικανό για ψηλά, αλλά δεν… Το πρότζεκτ βάλτωσε. Και η ομάδα του Βερολίνου βρίσκεται πάλι στα… γνωστά: να δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία, όντας στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μια θέση παρακάτω να πέσει, θα οδηγηθεί στα μπαράζ παραμονής. Ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι μεγάλος και η διοίκηση αποφάσισε πως εκείνο που τώρα προέχει είναι η σωτηρία. Ώστε το καλοκαίρι το πρότζεκτ να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Να σώσουν την επένδυση τους στη Χέρτα

Η πρόσληψη του Παλ Ντάρνταϊ, στη θέση του Μπρούνο Λαμπαντία, ήταν η πρώτη κίνηση που έγινε από τους ιδιοκτήτες, ώστε… να σώσουν την επένδυσή τους στη Χέρτα. Στόχος, να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. Από το 0-1 από την Μπάγερν, όπως και από το προηγούμενο 1-3 από την Άϊντραχτ, δεν μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Και ο λόγος είναι απλός: η Άϊντραχτ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Μπουντεσλίγκα και η Μπάγερν είναι… η Μπάγερν. Ουσιαστικά, το σημερινό ματς στη Στουτγάρδη θα είναι το πρώτο που θα φανεί αν κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα του Βερολίνου.

Η Χέρτα έφτασε τα έξι ματς χωρίς νίκη στην Μπουντεσλίγκα. Όμως η Στουτγάρδη μοιάζει ιδανικός αντίπαλος για να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί. Για ποιους λόγους; Κυρίως επειδή στην έδρα της δεν είναι αξιόπιστη. Πράγματι: η ομάδα της Στουτγάρδης πραγματοποιεί ικανοποιητική πορεία, όντας οκτώ βαθμούς πάνω από τη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Έχει, όμως, ένα ελάττωμα: δεν κερδίζει ως γηπεδούχος. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, έχει πετύχει μια και μοναδική νίκη στην έδρα της. Επί της Μάιντζ 2-0, στις 29 Ιανουαρίου. Μιας Μάιντζ που βρίσκεται μέσα στη ζώνη υποβιβασμού.

Με «κλεφτοπόλεμο»

Με βάση τη φιλοσοφία του Ντάρνταϊ, αλλά και την απόλυτη ανάγκη βαθμών, η Χέρτα έχει έναν και μοναδικό δρόμο να φτάσει στην επιτυχία: τον «κλεφτοπόλεμο». Θα επιδιώξει να κλέψει τη νίκη. Κι αν τα καταφέρει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνει με το σκορ να κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο συνδυασμός του 2 με under 3.5 γκολ, έχει απόδοση 4.40 (Pamestoixima.gr)