Φιλοξενούμενοι με πλεονέκτημα έδρας

Ομάν – Κατάρ (7/6/2021, 20:00) Προκριματικά Μουντιάλ Ασίας

Συνεχείς οι υποχρεώσεις αυτό το διάστημα στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου όσον αφορά τη ζώνη της Ασίας. Η β’ φάση, εξάλλου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Προκειμένου να κερδηθεί χρόνος οι αγώνες του κάθε ομίλου διεξάγονται σε μία χώρα. Έτσι, τα υπόλοιπα ματς του 5ου γκρουπ θα γίνουν στο Κατάρ, το οποίο είναι τυπικά φιλοξενούμενο αλλά ουσιαστικά γηπεδούχος κόντρα στο Ομάν.

Αήττητο στα προκριματικά

Καθώς το Κατάρ πρόκειται να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022, έχει εξασφαλίσει τη θέση του σε αυτό. Συμμετέχει, ωστόσο, στη συγκεκριμένη φάση προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά και να προκριθεί στο Κύπελλο Ασίας.

Η δουλειά του Καταλανού Φέλιξ Σάντσεζ Μπας (από το ’17 στα ηνία) είναι καλή και το Κατάρ παρουσιάζεται σοβαρό στις περισσότερες υποχρεώσεις του. Παραμένει, άλλωστε, αήττητο στον όμιλο (6-1-0 με 17-1 τέρματα), αλλά και στα 5 πιο πρόσφατα (ανεπίσημα και μη) ματς (4-1-0).

Το πρόσφατο 1-0 επί της Ινδίας (03/06) όπου έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 17’ αποτελεί «μαγική εικόνα». Κι αυτό γιατί έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει ένα μεγαλύτερο σκορ.

Ευνοϊκή η παράδοση

Ελπίζοντας απόψε να παρουσιαστεί πιο συγκεντρωμένο στην τελική προσπάθεια, πιστεύουμε πως θα επαληθεύσει τον ρόλο του φαβορί απέναντι στο Ομάν. Οι αντίπαλοί του διαθέτουν καλή ομάδα, όμως υπολείπονται σε ποιότητα ενώ έχουν και το μειονέκτημα της έδρας.

Παράλληλα, και η παράδοση είναι με το μέρος του Κατάρ. Έχασε μόνο 1/14 τελευταίες συναντήσεις τους (5-8-1) και καμία από τις 8 πιο πρόσφατες (3-5-0), ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Πιστεύουμε πως το Κατάρ θα πάρει μια ακόμα νίκη κόντρα στο Ομάν. Ενισχύουμε, μάλιστα, το «διπλό» με το Over 1,5. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός βρίσκεται στη Novibet στο 1,91.